Forleden kom nyheden om, at Motorola skal fyre 3.000 medarbejdere på verdensplan. Blandt de 3.000 er muligvis de 265 ansatte hos koncernens udviklingsafdeling i Aalborg.
Det kan blive et hårdt slag for byen, som siden 90'erne har markedsført sig som en by med en stærk it- og teleindustri. På trods af den overhængende fare er der dog optimisme at spore.
"Det er selvfølgelig et tab af rigtig mange arbejdspladser af høj værdi og stor betydning for byen, hvis den skulle lukke. Men samtidig må vi sige, at vi har en stor sektor inden for it og telekommunikation, og ved krakket i 2001 opsugede virksomhederne de store reduktioner, der kom," siger afdelingschef for erhvervsafdelingen i Aalborg Kommune, Vibeke Stoustrup.
Har prøvet det før
Nordjysk folketingsmedlem og teleordfører for Venstre, Torsten Schack Pedersen, tror også på, at Aalborg igen kan håndtere sådan et hårdt slag.
"Det er ikke første gang, vi har prøvet det her. Men alligevel har vi fastholdt positionen, og det er den opgave, der skal gentages. Forskellige virksomheder går op og ned, men hvis kompetencen er der, skal nye nok komme til," siger Torsten Schack Pedersen.
It- og telesektoren i Nordjylland omfatter i alt 8.000 mennesker, og derfor lyder 265 måske ikke af meget.
Men fyringerne er mere end bare tal, fortalte lektor Bent Dalum, institutleder for erhvervsstudierne på Aalborg Universitet, forleden til Computerworld.
"265 højtlønnede ingeniører uden arbejde er slemt nok. Men psykologien i det og den almindelige tiltrækningskraft for regionen vil lide. Det er et slag for det nordjyske renomme. Og det er ikke rart," sagde Bent Dalum.
Frygter ikke kompetence-flugt
De 265 medarbejdere svarer til mere end tre procent af den samlede it- og telearbejdsstyrke i Nordjylland.
Spørgsmålet er derfor, om de resterende virksomheder i Aalborg eller resten af Nordjylland har plads til de Motorola-ansatte.
"Nogle af dem vil formentlig flytte, men jeg tror, at vi vil kunne fastholde vores beskæftigelse. Sidste gang vi havde voldsomme reduktioner, viste det sig, at de fleste blev her. De har jo typisk bindinger i byen," siger Vibeke Stoustrup.
Om Motorola forlader Aalborg for at slå sig ned i et land med billigere arbejdskraft er uvist, men det er ingen hemmelighed, at arbejdsstyrken i Danmark er utrolig dyr.
Alligevel tror Torsten Schack Pedersen på, at udenlandske virksomheder stadig har interesse i at slå sig ned i Nordjyllands største by.
"Vi har nogle kompetencer, som andre ikke er lige så langt fremme med. Vi kan levere en arbejdskraft i topklasse, og der er et eksisterende miljø, der kan bygges videre på," siger Torsten Schack Pedersen
Venstre-politikeren henviser også til universitetet, der blandt andet forsker i trådløse teknologier.
Sparerunden i Motorola kommer oven på sidste uges røde kvartalsregnskab fra mobilproducenten.