Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen går i flæsket på Chrome

En måned efter alle andre advarer IT- og Telestyrelsen nu imod brugen af Google Chrome-browseren. At advarslen kommer så sent, skyldes en fejl hos IT- og Telestyrelsen.

Efter en måned med relativt ro omkring den omstridte Google-browser Chrome benytter IT- og Telestyrelsen stilheden til at advare mod brugen af Chrome under overskriften Brug ikke Google Chrome endnu!

Sikkerhedsadvarslen kommer en hel måned efter, at Tyskland og Holland officielt advarede mod brugen af Chrome på grund af browserens beta-status.

Da IT- og Telestyrelsen ikke selv har et software-testcenter, er advarslen baseret på den tyske myndighed for it-sikkerhed, BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik).

"Vi har valgt at advare mod brugen af Google Chrome primært, fordi det er en beta-version og ud fra den generelle betragtning, at beta-versioner kan udgøre en sikkerhedsrisiko," forklarer kontorchef Flemming Faber fra styrelsens IT-sikkerhedskontor.

Fejl hos IT- og Telestyrelsen

At den danske advarsel kommer en måned efter de tyske og hollandske advarsler skyldes en fejl hos IT- og Telestyrelsen.

"Den sene udmelding skyldes simpelthen en fejl. Pressemeddelelsen om Chrome er røget nederst i bunken og siden fundet frem igen. Nu er historien kommet med i vores nyhedsbrev, som automatisk genererer nyheden på hjemmesiden," siger Flemming Faber.

Han fortæller, at nyheden burde være blevet bragt i forbindelse med SF's it-politiske ordfører Hanne Agersnaps paragraf 20 spørgsmål til videnskabsminister Helge Sander (V) angående Chrome-browseren.

Flere beta-produkter

Google markerer flere af sine web-produkter med et beta-mærkat.

Men den betegnelse vil styrelsen ikke forholde sig generelt til.

"Beta-mærkatet kan jo være en strategi, eller fordi produkterne ikke er færdige. Det vil vi ikke forholde os til. Jeg vil dog bare sige, at folk selv har et ansvar, når det kommer til at benytte beta-produkter," siger Flemming Faber.

For at uddybe sit svar henviser han også til Helge Sanders svar til Hanne Agersnaps paragraf 20-spørgsmål:

"Det er i sidste ende den enkelte borger, offentlige og private institution og firma, der selv skal vurdere, hvorvidt sikkerheden i et produkt er tilstrækkelig til at tage det i anvendelse."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere