Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Test prisen og få sorte tal

Klumme: Den rigtige prissætning af en vare kan udgøre forskellen på underskud og overskud i din forretning. Så prøv at eksperimentere med, hvad dine varer skal koste.

At fastsætte prisen på sine varer er absolut ikke nemt. Det afhænger selvfølgelig fuldstændig af, hvilket segment man henvender sig til, hvilke produkter man sælger og så videre. Ofte er der en masse forskellige faktorer, der spiller ind.

Da vi skulle sætte prisen på SPAMfighter, kiggede vi på, hvad konkurrenterne tog, og lagde os nogenlunde midt i feltet for ikke at stikke ud. Det fungerede sådan set meget godt. Vi fandt en pris på 25 dollars, 25 euro og 200 kroner. Det var dengang, dollarens værdi var lidt højere, end den er i dag.

Da dollaren faldt, stod vi lige pludselig med et problem. Vi tog jo det samme i dollars og euro, og det var der naturligvis en del europæere, der var sure over. Så vi kunne enten sænke Euro-prisen eller hæve dollar-prisen.

Vi endte med at sætte prisen op til 29 dollars, og vi mistede ikke nævneværdigt salg. Det gav lige 4 ekstra dollars i kassen for hvert enkelt salg.

Du skal tænke meget på, at prisen skal være psykologisk rigtig. Det er muligt, at vi kunne sætte den op fra 25 til 35 dollars. Det tror jeg så til gengæld, at vi ville begynde at miste kunder på, men det er noget, vi en dag skal teste.

På iværksætterdebatten Amino, som jeg er medejer af, har vi en virksomhedsbørs, hvor folk kan købe og sælge virksomheder. Det er gratis at sætte en virksomhed til salg, men man kan købe mere synlighed med guld- og sølv-annoncer.

At fastsætte prisen på sådan en annonce er ikke nemt, og vi prøvede at lægge ud med en pris på 3.000 kr. for en guldannonce.

Vi syntes selv, at prisen var rimelig i forhold til den værdi, annoncen havde, men vi solgte næsten ingen af dem. Så satte vi prisen ned til det halve og lige pludselig begyndte ordrerne at komme ind i en lind strøm.

Leger konstant med priserne

Når vi får tiden til det, skal vi teste, hvilken pris der er den rigtige. Det kan sagtens være, at vi kan tage 2.000 kr. for annoncen og sælge det samme antal, og det vil gøre en del for vores omsætning.

Den bedste måde at undersøge det på er ved at lave A-B splittest. Prøv at tage 50 procent af kunderne og smid dem ind på en del af sitet, hvor varerne koster én pris, og 50 procent med en anden pris, og mål resultatet.

Det er det, Amazon gør konstant. Hvis du tror, at du går på Amazon og får den samme pris som naboen, så glem det. Amazon leger konstant med priserne på mange bøger og ved forskellige varer for at se, hvad der giver den største indtjening.

Det samme bør du gøre hen ad vejen, når du får musklerne til det. Begynd at eksperimentere og se, hvad varen kan bære.

Og husk, hver en ekstra krone, du kan hente ud af kunderne, ender på din bundlinje, og det kan nemt være dem, der gør, at din forretning går fra rødt til sort.

Martin Thorborg er medstifter af Spamfighter, administrerende direktør og stifter af Amino.dk samt forfatter til bogen E-pusher.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere