Artikel top billede

Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange kameler, der er i Indien, men der er flere end to millioner, der rider med på Vista. Kamelmarked i Pushkar. Foto: Mads Schjølin

Vista tager kampen op med kamelerne

Ifølge Microsoft er der blevet solgt 180 millioner licenser til Windows Vista på verdensplan, hvoraf Indien alene står for over to millioner.

Computerworld News Service: I starten var der mange, der var bekymrede for Windows Vistas kompatibilitet med pc'er og applikationer.

Der var nogle misforståelser omkring hardware-kravene til Windows Vista og systemets overordnede præstation.

"Det sidste halvandet år har Microsoft foretaget en række investeringer i Vista for at få det til at fremstå som en tiltrækkende opgradering for virksomheder, og vi er tilfredse med Vistas fremskidt indtil videre.

Siden forbrugerlanceringen i januar 2007 er der blevet solgt omkring 180 millioner licenser til Windows Vista på verdensplan," fortæller Prasanna Meduri, direktør for Windows Client hos Microsoft India

Hun fortæller også, at Microsoft samtidig oplever stor tilslutning til Windows Vista blandt forbrugerne, og at flere store computerproducenter som HCL, HP, Lenovo, Sahara Wipro og Zenith har solgt pc'er med Vista siden lanceringen.

Ifølge dem har der været stor interesse for computere med Vista i Home User-segmentet.

Uddanner nye medarbejdere

Microsoft har planer om at præsentere Windows Vista i 260 byer i år for i alt 10.000 partnere. Deruodver har man udviklet programmer til at uddanne og certificere partnersalg og tekniske medarbejdere.

Et af programmerne er 'Microsoft Foundation Series', der blev præsenteret i juli 2007.

Det fokuserer på at skabe opmærksomhed omkring Microsoft Platform ved hjælp af videokonferencer og kører i 25 byer hvert kvartal.

Hovedformålet er at hjælpe nye partnere, der slutter sig til økosystemet Microsoft Partner og nye interesserede, der tilslutter sig eksisterende partnere.

Det er vigtigt for Microsoft at sikre, at virksomhedens software er let tilgængelig, fortæller Prasanna Meduri.

For at opnå det mål udvider virksomheden konstant sin geografiske rækkevidde og dækker nu hundredevis af byer og forhandlere på tværs af USA.

Telefonsælgere og e-handel

Derudover har man - udover at tilbyde køb af software via telefonen - for nylig lanceret en platform til e-handel i Indien ved navn www.buyoriginalms.com, hvor brugere kan købe originale Microsoft-produkter som Windows Vista, Office, Server, Xbox og spiltilbehør.

Nelison Johny, indehaver af Denzil InfoTech i Mumbai, bekræfter, at markedet for Windows Vista vokser, men at det for mange mennesker er af tvang og ikke af lyst.

Fordi Microsoft har stoppet salget af CP, har folk ikke andre muligheder end Vista.

Tidligere kunne man nedgradere til XP, men selv det har Microsoft stoppet, selvom mange foretrækker XP fremfor Vista.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)

Udlændinge- og Integrationsministeriet

It-projektleder med international sigte til Schengen-program

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere