Artikel top billede

Ny brancheorganisation i kamp mod piratkopiering

En ny brancheorganisation har iværksat en pr-kampagne for at overtale private til at lade være med at piratkopiere. Interesseorganisation kalder det forsøg på at indføre overvågning.

Computerworld News Service: En række af sværvægterne inden for it og underholdning skyder nu en pr-kampagne i gang for at tale forbrugerne fra ulovlig fildeling, som gruppen kalder for 'net-forurening'.

Den ny brancheorganisation ved navn Arts+Labs inkluderer Viacom, NBC Universal og Songwriters Guild of America, som alle har været aktive i juridisk kamp mod deling af musik og andet indhold uden ophavsretsmæssig hjemmel. Af andre prominente medlemmer kan nævnes Microsoft, AT&T og Cisco Systems.

Ats+Labs angiver desuden som målsætning at oplyse forbrugerne om 'spam, malware og computervira'.
Men på Arts+Labs' website fremhæves hovedsagligt beskyttelsen af indholdsleverandørers immaterielle ophavsrettigheder. Gruppens mission er delvist at styre folk mod websites, hvor indhold lovligt kan købes eller vises og høres.

Overvågning af privat trafik

"Arts+Labs tror fast på, at de fleste forbrugere er enige i, at kunstnere skal kompenseres for deres arbejde, og at de foretrækker at købe sikkert og lovligt indhold, der er til at betale, frem for at belønne de, der ulovligt handler med andres ærlige arbejde og kreativitet," udtaler gruppen.

Public Knowledge, som er en interesseorganisation, der beskæftiger sig med digitale rettigheder, kalder dog Arts+Labs 'en front for storkapitalen', og udtaler, at organisationens egentlig mål er at få teleselskaber og internetudbydere til at overvåge privat internettrafik.

"Kombinationen af AT&T's magt og indflydelse med underholdningsindustrien kan kun betyde, at begge fronter har til hensigt at kæmpe for fulde sejl for at få ret til at filtrere hver eneste bit af data, som enhver sender over nettet," udtaler Public Knowledge.

Stærke lobbyister på arbejde

Arts+Labs' website promoverer en række lovlige downloadsites, heriblandt Netflix, hvor man lovligt kan downloade film, Veoh Networks, som er et videodelingssite, der også har indhold fra store indholdsleverandører, Blockbusters Movielink, Joost, Microsofts Xbox Live og mange flere.

På trods af forsøg på at sagsøge individuelle fildelere og på at lukke fildelingsnetværk, så fortsætter den ulovlige fildeling stadig uhæmmet.

Populære søgemaskiner, såsom The Pirate Bay indekserer torrents, som er små datafiler, der koordinerer peer-to-peer-download af indhold fra computere på tværs af internettet ved brug af BitTorrent-protokollen. Andre fildelingsnetværk inkluderer eDonkey.

Internetudbydere har søgt at lindre belastningen på deres netværk ved at nedsætte farten på visse typer af trafik. Underholdningsindustrien lobbyer hårdt for, at internetudbyderne skal overvåge indhold på deres netværk og afbryde forbindelsen til store fildelere.

Arts+Labs har sat stærke lobbyister på sagen: Mike McCurry, som er tidligere pressesekretær for den amerikanske præsident Bill Clinton, og Mark McKinnon, som har været rådgiver for den republikanske præsidentkandidat John McCain, er begge medformænd for brancheorganisationen.

Tidligere på måneden trak McCurry sig som medformand for Hands Off The Internet, som er en organisation, der kæmper mod regulering, der er strid med princippet om netneutralitet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

AURA A/S

Data Engineer

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere