Computerworld News Service: En række af sværvægterne inden for it og underholdning skyder nu en pr-kampagne i gang for at tale forbrugerne fra ulovlig fildeling, som gruppen kalder for 'net-forurening'.
Den ny brancheorganisation ved navn Arts+Labs inkluderer Viacom, NBC Universal og Songwriters Guild of America, som alle har været aktive i juridisk kamp mod deling af musik og andet indhold uden ophavsretsmæssig hjemmel. Af andre prominente medlemmer kan nævnes Microsoft, AT&T og Cisco Systems.
Ats+Labs angiver desuden som målsætning at oplyse forbrugerne om 'spam, malware og computervira'.
Men på Arts+Labs' website fremhæves hovedsagligt beskyttelsen af indholdsleverandørers immaterielle ophavsrettigheder. Gruppens mission er delvist at styre folk mod websites, hvor indhold lovligt kan købes eller vises og høres.
Overvågning af privat trafik
"Arts+Labs tror fast på, at de fleste forbrugere er enige i, at kunstnere skal kompenseres for deres arbejde, og at de foretrækker at købe sikkert og lovligt indhold, der er til at betale, frem for at belønne de, der ulovligt handler med andres ærlige arbejde og kreativitet," udtaler gruppen.
Public Knowledge, som er en interesseorganisation, der beskæftiger sig med digitale rettigheder, kalder dog Arts+Labs 'en front for storkapitalen', og udtaler, at organisationens egentlig mål er at få teleselskaber og internetudbydere til at overvåge privat internettrafik.
"Kombinationen af AT&T's magt og indflydelse med underholdningsindustrien kan kun betyde, at begge fronter har til hensigt at kæmpe for fulde sejl for at få ret til at filtrere hver eneste bit af data, som enhver sender over nettet," udtaler Public Knowledge.
Stærke lobbyister på arbejde
Arts+Labs' website promoverer en række lovlige downloadsites, heriblandt Netflix, hvor man lovligt kan downloade film, Veoh Networks, som er et videodelingssite, der også har indhold fra store indholdsleverandører, Blockbusters Movielink, Joost, Microsofts Xbox Live og mange flere.
På trods af forsøg på at sagsøge individuelle fildelere og på at lukke fildelingsnetværk, så fortsætter den ulovlige fildeling stadig uhæmmet.
Populære søgemaskiner, såsom The Pirate Bay indekserer torrents, som er små datafiler, der koordinerer peer-to-peer-download af indhold fra computere på tværs af internettet ved brug af BitTorrent-protokollen. Andre fildelingsnetværk inkluderer eDonkey.
Internetudbydere har søgt at lindre belastningen på deres netværk ved at nedsætte farten på visse typer af trafik. Underholdningsindustrien lobbyer hårdt for, at internetudbyderne skal overvåge indhold på deres netværk og afbryde forbindelsen til store fildelere.
Arts+Labs har sat stærke lobbyister på sagen: Mike McCurry, som er tidligere pressesekretær for den amerikanske præsident Bill Clinton, og Mark McKinnon, som har været rådgiver for den republikanske præsidentkandidat John McCain, er begge medformænd for brancheorganisationen.
Tidligere på måneden trak McCurry sig som medformand for Hands Off The Internet, som er en organisation, der kæmper mod regulering, der er strid med princippet om netneutralitet.
Oversat af Thomas Bøndergaard