Artikel top billede

Microsoft vil gøre livet surt for afrikanske pirater

Microsoft kæmper en evig kamp mod afrikanske software-pirater. Seneste tiltag i krigen er en markant sænkning af priserne på Office.

Computerworld News Service: Microsoft Østafrika har offentliggjort en nedsættelse på 40 procent af prisen på home- og student-udgaverne af Office i kølvandet på omfattende softwarepirateri i Kenya.

"Dette specialtilbud for Afrika vil give dem flere værktøj, der kan hjælpe til at arbejde mere produktivt og præstere mere," udtaler Ian Joule, Microsofts kanaldirektør for Øst- og Centralafrika.

Microsoft har nedsat prisen fra 11.700 til 6.300 kenyanske shillings, svarende til fra godt 900 kroner til lige under 500 kroner.

Denne pris gælder kun for Afrika og andre udviklings-markeder.

"Pirateri har påvirket markedet. Microsoft samarbejder med regeringen og Kenya Copyright Board om at skabe opmærksomhed på registrering af ophavsret og softwarepirateri," udtaler Laura Chite, PR-chef hos Microsoft.

Microsoft samarbejder også med partnere for at sikre, at den ægte software er tilgængelig, hvor end der sælges pc'er.

Slipper ikke for at betale

Microsoft trækker en parallel til import af biler fra Japan og påpeger, at selskabet har ret til at afkræve licensbetalinger, og at forholdende i den forstand ikke er anderledes end for enhver anden multinational virksomhed, der opererer i landet.

"Vi ønsker at gøre teknologi let tilgængeligt og til at betale for folk i hele Afrika," udtaler han. "Derfor er vi engagerede i markedsanalyse for at fastslå, hvad kunderne vil have."

Sidste år foretog folk fra Kenya Copyright Board og Microsoft ransagninger på internetcaféer i Nairobi og andre landlige områder og afkrævede licensbetalinger for ikke at rejse sigtelse for brug af piratsoftware, hvilket tvang mange internetcaféer til at lukke.

Men ifølge Microsoft er der nu udviklet en prisstruktur til internetcaféer, hvor de afkræves en årlig licens på 50 kroner per Windows-computer.

For at skabe markedsspecifikke produkter har Microsoft støttet en brugergruppe for lokale udviklere, som mødes en gang om måneden for at diskutere produktforbedringer. Kenya Tea Development Agency bruger for eksempel produkter fra Microsoft, der er udviklet i samarbejde med et lokalt udviklingshold.

Ved at trække på lokale talenter for softwareudvikling sigter Microsoft efter at udbygge den lokale softwareøkonomi.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere