Artikel top billede

It-firma lukket mens direktøren var på ferie

Da amerikanske iLoop Mobile pludselig fik likviditetsproblemer, valgte man straks at lukke den danske afdeling. Det hele foregik, mens direktøren var på ferie.

En sommerdag i juli blev sidste arbejdsdag for de ansatte i det amerikanske iLoop Mobiles danske afdeling. Virksomheden var kommet i likviditetsproblemer, og det fik straks konsekvenser for den danske afdeling.

Beslutningen om at dreje nøglen om foregik i USA, og den danske direktør, Michael Buch Sandager, blev ikke engang orienteret på forhånd.

"Den danske ledelse blev slet ikke taget med på råd, da vi var der. Heller ikke undervejs for den sags skyld, så det er en lidt specielt situation," siger Michael Buch Sandager.

Uden advarsel

For afdelingens ni medarbejdere kom selve lukningen som et lyn fra en klar himmel.

"Der dukkede en advokat op på kontoret en dag, og meddelte folk, at de var fritstillede, og så havde han en låsesmed med, der skiftede låsen," fortæller Michael Buch Sandager.

Michael Buch Sandager selv var slet ikke til stede, da advokaten troppede op.

Han var på ferie og uden for rækkevidde, da afdelingen blev lukket, og han fik sig dermed noget af en overraskelse, da han vendte tilbage til den afviklede afdeling.

Uværdig opførsel

"Jeg synes ikke at iLoop har behandlet hverken kunder eller medarbejdere på en værdig måde," siger han.

Michael Buch Sandager ønsker dog ikke at tale illoyalt om det amerikanske firma på trods af forløbet.

"Jeg tror, der er enighed om, fra alle der kender til den her historie, at det er en meget speciel fremgangsmåde, de har benyttet sig af," fortæller Michael Buch Sandager.

Michael Buch Sandager har siden fået et nyt job, sammen med flere af sine tidligere kolleger. Det norske firma Mobiletech har netop valgt at udvide til det danske marked, og har ansat tre af de tidligere iLoop-medarbejdere.

"De har allerede en masse kompetencer omkring mobilkanaler i Danmark og er et rigtig godt team," siger Espen Askvik, administrerende direktør for Mobiletech.

Et marked i vækst

Mobiletech har igennem længere tid haft et godt øje til Danmark, og nu mener Espen Askvik at det danske marked er modent til mobilt indhold.

"Vi kan se at trafikken på mobildata vokser, og der er flere kunder som efterspørger vores tjenester. Samtidig er slutbrugerne i større grad i stand til at bruge tjenesterne, og derfor vurderer vi timingen som vældig god," fortæller Espen Askvik.

Mobile tjenester

Mobiletech leverer en række ydelser inden for software til mobile medier, herunder marketing og mobile portaler. Siden firmaets start i 2005, har Mobiletech etableret kontorer i Oslo, Stockholm, Washington og nu København.

Mobiletech håber også på at kunne overtage nogle af de kunder, som iLoop efterlod i Danmark, og tilbyde tilsvarende eller bedre aftaler.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra iLoop Mobiles amerikanske hovedkontor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere