Artikel top billede

Mixed source sniger sig frem i Danmark

Licensaftalen mellem Microsoft og Novell har høstet store danske kunder, selvom kunderne ikke vælter ind i butikken. Både Microsoft og Novell erklærer sig dog tilfredse med kundetilstrømningen.

Samarbejdet mellem Microsoft og Novell har siden den kontroversielle aftale i 2006 støt vokset sig stærkt og partnerskabet er derfor blevet forlænget, efter Microsoft har købt Novell-licenser for yderligere 500 millioner kroner.

I Danmark har storkunder som blandt andre TDC, KMD og Pihl & Søn hoppet med på aftaler for selskabernes heterogene software-/hosting-miljøer, som er jævnligt fordelt mellem Microsofts proprietære software og Novells open source software.

Selvom der hele tiden støder flere kunder til, så er hverken Novell eller Microsoft blevet kimet ned af ivrige danske kunder i de seneste to år.

Men det har Microsoft en forklaring på.

"Samarbejdet mellem Novell og Microsoft er ikke en revolution, men snarere en evolution. Og mange har skullet vænne sig til, at to tidligere konkurrenter nu er blevet partnere," forklarer Microsofts danske direktør for produkter og marketing, Erik Kaae.

Udviklere drivere sammen

Udover at yde support til Novells kunder, har Microsoft sammen med open source-partneren åbnet udviklingscentre i USA, hvor der blandt bliver udviklet drivere til Windows Server 2008, hvor virtualisering spiller en stor rolle.

"Udviklingen betyder, at man mere effektivt kan køre Microsoft-workload på vores Linux-servere og omvendt," fortæller Novells nordiske direktør Ken Tomassen til Computerworld.

Kamp på server-området

Ken Tomassen påpeger dog, at selvom de to software-selskaber er partnere på en lang række områder, så trives konkurrencen fortsat.

På eksempelvis server-området kæmper de to selskaber mod hinanden, hvor Microsofts Windows Server 2008 med virtualiseringslaget Hyper-V er i direkte konkurrence med Novells SUSE Linux Enterprise Server med en XenSource's open source hypervisor.

Åbner koden

Microsofts support-aftale betyder, at selskaberne udvikler værktøjer til at styrke interoperabiliteten mellem de selskabers produkter.

Kritiske røster har dog siden 2006 været ude og hævde, at samarbejdsaftalen var et Microsoft-forsøg på at holde en kontrollerende hånd med Linux-miljøet.

"Men aftalen bygger på en reel efterspørgsel hos vores og Microsofts kunder om at styrke muligheden for at køre både proprietær og open source software," fastslår Ken Tomassen.

Erik Kaae fra Microsoft samtykker og hævder, at aftalen har betydet et stort tillidsforhold mellem to tidligere konkurrenter.

"Teknisk har vi jo åbnet en masse kode og informationer for hinanden, så vi kan bygge overvågningsværktøjer. Det sker eksempelvis ikke med Red Hat-servere," lyder det fra Erik Kaae.

Samarbejdet mellem de to virksomheder løber indtil videre til 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere