Artikel top billede

Ifølge SAP's modklage er anklagerne ugyldige. En talsmand fra SAP siger tirsdag, at virksomheden har "tillid til domstolens afgørelser".

SAP kræver software tilbage efter sagsanlæg

Tema: Stor affaldsvirksomhed var utilfreds med ERP-implementering og anlagde sag mod leverandøren. Nu har SAP svaret igen og kræver millioner - foruden tilbagelevering af softwaren.

Computerworld News Service: SAP's advokater har indgivet en modklage i det søgsmål, som Waste Management anlagde i marts over utilfredshed med en ERP-implementering. Hermed fastholder SAP sin uskyld og anklager i stedet affaldshåndterings-virksomheden for kontraktbrud.

Ifølge Waste Managements oprindelige anklage, ledte virksomheden i 2005 efter et nyt system til at holde styr på omsætningen, og SAP udtrykte i den anledning, at dens Waste and Recycling-produkt ville være ideelt for Waste Managements behov.

SAP udtrykte angiveligt også, at denne software ville kunne blive fuldt implementeret i virksomheden inden for 18 måneder.

Herudover deltog højtplacerede SAP-ledere angiveligt i "uærlige og manipulerede" produktdemonstrationer forud for salget, der brugte "falske softwaremiljøer, selvom disse demonstrationer blev præsenteret som den faktiske software."

Efter at kontrakten blev underskrevet i oktober 2005, opdagede SAP's implementationshold hurtigt kløfter "mellem softwarens funktionalitet og Waste Managements forretningsbehov," og SAP's tyske produktudviklingshold kendte til disse kløfter, før kontrakten blev indgået, ifølge Waste Management.

Brød aftalen

SAP konkluderede til sidst, at, hvis Waste Management ville have en fuld implementering i hele virksomheden, så måtte SAP udvikle en helt ny applikation med en opdateret version af SAP's platform, hvilket ville udskyde den anslåede dato for projektets færdiggørelse fra december 2007 "til en slutdato på et tidspunkt i 2010 uden nogen garanti for succes," ifølge Waste Managements anklage.

Men SAP's modklage, som blev indgivet i juli ved en domstol i Harris County i Texas, hævder, at disse anklager er ugyldige, da Waste Management "forstod og udtrykkeligt indvilligede i, at SAP America ikke garanterede for, at softwarens applikationer ville møde samtlige af Waste Managements forretningsbehov."

Herudover brød Waste Management angiveligt sin kontraktuelle aftale med SAP i et antal henseender, inklusiv ved at "undlade rettidigt og præcist at definere sine forretningsbehov" ved ikke at sørge for at "tilstrækkelige, kyndige, beslutningsdygtige brugere og ledere" arbejdede på projektet, og ved ikke at lykkes med at migrere data fra det gamle system.

Kræver millioner i erstatning

SAP hævder at have krav på millioner af kroner i honorarer for vedligeholdelse og tjenesteydelser, og kræver et uspecificeret beløb i skadeserstatning udover tilbageleveringen af sin software.

En talsmand fra SAP udtaler tirsdag, at virksomheden ikke vil kommentere på igangværende sagsanlæg, men at virksomheden har "tillid til domstolens afgørelser."

Waste Management udtaler i en meddelelse, at SAP's modklage "er grundløs."

"Vi finder det interessant, at SAP ikke alene fortsætter med at undvige ansvaret for sin bedrageriske handlen, men ønsker at drage vinding af den ved at kræve endnu flere honorarer af Waste Management," tilføjes der i meddelelsen.

"De omkostninger, som SAP søger at få dækket, er til konsulentbistand, som SAP leverede i et frugtesløst forsøg på at rette op på sin egen defekte software, som Waste Management ikke engang bruger."

Sidste udvej

Det er temmelig usædvanligt, at uoverensstemmelser over implementeringer faktisk ender i retten, udtaler brancheobservatører fredag.

"Implementeringer i stor skala er komplicerede affærer, der kræver en afstemning af mål mellem systemintegratoren, leverandøren og klienten for at lykkes," skriver analytiker hos Forrester Research Ray Wang i en e-mail.

"Det er en stol med tre ben, og sagsanlæg er typisk sidste udvej, når en af parterne står over for uforenelige uoverensstemmelser."

Dette er en observation, der giver genlyd hos analytiker hos Nucleus Research marc Songini:"Det er gået meget, meget skidt i dette tilfælde. Som regel bliver sådanne implementeringer ordnet, eller også indgås der et forlig så stille som muligt," udtaler Songini i en e-mail. "Det ser ikke godt ud for en fremtidig kunde at iagttage, at forholdet til en stor leverandør muligvis ender i retten."

"Det påhviler altid softwareleverandøren at sikre, at deres kunder har succes med deres software," udtaler Songini. "Efter SAP's reaktion at dømme bebrejder virksomheden dog sin kunde Waste Management for problemerne. Faktisk synes SAP at antyde, at hvis kunden ikke har en intelligenskvotient på Mensaniveau, bør de slet ikke forsøge sig med SAP."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere