Artikel top billede

"Verdens billigste bærbare" er nu tilgængelig

Grænsen for hvor billigt en bærbar kan sælges, rykkes fortsat. Et taiwanesisk firma tilbyder nu en bærbar til 600 kroner, og underbyder dermed sine konkurrenter.

Computerworld News Service: Et firma sælger nu "verdens billigste bærbare," som får lige over 600 kroner ikke er nogen dårlig handel, hvis du kan leve med visse hardware begrænsninger.

Den bærbare Impulse NPX-9000 har en syv-tommer skærm og kommer med Linux OS. Den har en 400 MHz processor, 128 megabyte RAM, 1 gigabyte flash-hukommelse og mulighed for en dongle til trådløst netværk. Pakken inkluderer software til kontoret, en webbrowser og multimedia software.

Kun i storkøb

Der er dog lige en hage. Du skal købe 100 enheder af gangen. Den bærbare er tilgængelig på Alibaba.com, gennem det taiwanesiske firma Carapelle Ltd's netbutik.

Den billigste bærbare til dato har været One Laptop Per Child's XO bærbare, til en pris på omkring 900 kroner i en begrænset periode sidste år. Selvom det var en teknologisk milepæl, havde den nogle hardware begrænsninger, som eksempelvis en langsom processor og begrænsede evner, når det kom til grafik.

Ikke kun bærbare

Den bærbare indikerer en trend, som går mod lavere PC-priser. Sidste uge introducerede firmaet CherryPal en mini-desktop til cirka 1.200 kroner, også med en 400 MHz processor, 256 megabyte RAM og 4 gigabyte intern flash-hukommelse.

I et interview med Computerworld News Service udtaler Mary Lou Jepsen, tidligere teknisk direktør ved OLPC, at hun ville skabe en bærbar til omkring 350 kroner senest i 2010. Hun har startet sit eget firma, Pixel Qi, og ifølge Mary Lou er de faldende priser på RAM og komponenter en god mulighed for at sænke priserne på bærbare computere.

Den største succeshistorie indenfor branchen for lavpris-bærbare er Eee PC, som blev lanceret sidste år, og som er blevet solgt i 350.000 eksemplarer i sit første kvartal. Den billigste Eee PC, til lige under 1.500 kroner, har en 800 MHz Intel processor, 512 megabyte RAM og 2 gigabyte flash-hukommelse.

Oversat af Jens Genders




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Junior Softwareudvikler til ejendomsvurderinger - Lyngby

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Scientist til stærkt data- og analysekontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere