Artikel top billede

Cyberkriminelle er organiseret som mafiaen

Et sikkerhedsfirma viser, at onlinekriminalitet i stigende grad er organiseret på samme måde som mafiaen.

Computerworld News Service: Kommandovejen i en cyberkriminalitetsbande har meget tilfælles med mafiaens. Udviklingen viser, at onlinekriminalitet er ved at blive en udbredt og velorganiseret størrelse.

De nyeste undersøgelser fra web-sikkerhedsvirksomheden Finjan, skitserer en pyramide af hackere, datasælgere, chefer og programmører, der alle arbejder med en flydende ledelsesstruktur for at tjene på cyberkriminalitet.

Finjans forskere tilmeldte sig fora, hvor kreditkortoplysninger og andre data bliver solgt. Disse er kendt som "carding sites"

"De gav sig ud for at være interesserede købere af data, mens de indsamlede efterretninger om ledelses-hierarkierne," siger Yuval Ben-Itzhak, Finjans teknologi-direktør.

"Vi havde en fornemmelse af, at noget havde ændret sig på det område," sagde Yuval Ben-Itzhak.

En svindelmenu

Når en person får sine kreditkortoplysninger stjålet, bliver oplysningerne solgt på carding sites, hvor sælgere tilbyder en menu af tilgængelige oplysninger.

Sælgerne udnytter ikke selv de data, de besidder, og har heller ikke selv stået for hackingen.

Dataene leveres af hackergrupper, der betales for at inficere maskiner med ondsindet software og stjæle data. Disse netværk har ofte en kampagneleder, der leder et bestemt sæt af angreb.

På toppen af hierarkiet sidder bossen og hans hjælper, der håndterer distribution af "crimeware kits" der anvendes til hacking. Han deltager ikke i hackingen selv, men fungerer som administrator for alle aktiviteter.

Finjans kort over cyberkriminalitetsbander er skabt ved at spørge datasælgere på ICQ, hvor dataene stammer fra.

ICQ var en af de første instant messaging-programmer. Deltagernes brugeroplysninger er ofte kun deres ICQ-kontonummer.

"Vi har formået at opbygge tillid," siger Yuval Ben-Itzhak.
"De ved naturligvis ikke, at vi er fra Finjan."

Kreditkort koster 15 dollar hos de kriminelle

Sælgere tilbød "dumps" eller partier af kreditkortnumre: MasterCard Standard og Visa Classic card numre og sikkerhedskoder koster 15 dollars hver, omkring 70 kroner. Oplysninger fra et Visa Gold eller Corporate går for op til 90 dollars, omkring 420 kroner.

Data leveres ofte med en garanti, hvor mange data sælgere tilbyder at udskifte kort, som ikke fungerer eller er meldt stjålet.

Men Finjan og andre sikkerheds-sælgere har sagt, at prisen på et kreditkortnummer har været faldende i takt med, at mængden af følsomme data på markedet er steget.

Finjan har afbrudt kontakten med datasælgerne, men har ikke har indberettet det til myndighederne. Hvis forskerne støder på servere, hvor selve de stjålne data opbevares, rapporteres det dog til myndighederne.

Selskabet ved ikke, hvor de kriminelle fysisk befinder sig.

Oversat af Jacob Andersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

21. november 2024 | Læs mere


Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere