Artikel top billede

Ustrukturerede data er et problem for sikkerheden

En spørgeundersøgelse påpeger, at ustrukturerede data, som defineres som data, der ikke ligger i et system til indholdsstyring, udgør et sikkerhedsproblem i langt i fleste virksomheder.

Computerworld News Service: Mange virksomheders data, der er lagret på filservere og NAS-enheder (network attached storage), er i fare for at blive kompromitteret, fordi deres regler for it-governance og adgang er ude af stand til at håndtere den massive vækst af ustrukturerede data, konkluderer en undersøgelse fra Poneman Institute.

Undersøgelsen påpeger, at kun 23 procent ud af de 870 adspurgte it-medarbejdere, mener, at deres virksomheds ustrukturerede data er ordentligt sikrede og beskyttede.

Langt størstedelen – 84 procent – af de adspurgte svarer, at for mange ansatte har adgang til virksomhedens ustrukturerede data.

Omkring 76 procent svarer, at deres virksomhed ingen procedurer har til at kontrollere hvilke ansatte, der har adgang til specifikke ustrukturerede data.

En sådan ukontrolleret adgang kan blotte interne sikkerhedshuller og øge risikoen for misbrug af data, bemærkes det i undersøgelsen.

Undersøgelsen er finansieret af Varonis Systems, som producerer software til it-governance.

Larry Ponemon, formand for analysefirmaet Traverse City, bemærker, at it-ledere svarer, at det er besværligt at finde automatiserede processer til adgangskontrol, som kan afgøre vigtigheden af data, det øjeblik de oprettes.

Omkring 61 procent af de adspurgte svarer, at de ikke kan holde styr på hvilke brugere, der skaffer sig adgang til hvilke ustrukturerede data, og 91 procent svarer, at deres organisationer mangler muligheden for at afgøre ejerskabet af specifikke data på grund af haltende it-governance og mangelfulde storage-værktøjer til at udbedre problemet.

Bruger penge på storage

Mens it-ledere forsætter med at bruge væsentlige summer på storage til at opbevare den hastigt stigende mængde af strukturerede data, så vedstår mange, at kompleksiteten af de ustrukturerede data stadig gør det svært at sikre dem.

"Det, undersøgelsen siger, er ikke, at man ikke vil bruge penge på det, men at man faktisk ikke ved, hvordan man løser problemet på grund af kompleksiteten; det er et vidensproblem," lyder det Ponemon.

Til brug i undersøgelsen definerer Ponemon ustruktureret data som elektronisk information opbevaret på filservere og NAS-enheder, og som ikke er inkorporeret i en database eller i et andet system til dokument- og indholdsstyring, såsom et content management-system (CMS). Dette kan for eksempel være e-mail, instant message, Word- eller PowerPoint-dokumenter, regneark og billed- og kildekode-filer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere