Med dotDK's overtagelse af det danske internet får Danmark en mere demokratisk tilgang til nettet.
Det vurderer internet-professor Niels Ole Finnemann, efter han har kigget på forskellene mellem den nuværende administrator DK Hostmaster og den fremtidige, dotDK.
"dotDK kan gavne det danske samfund, fordi foreningen i højere grad end DK Hostmaster har tænkt sig at inddrage borgerne i beslutningerne om internettet i Danmark," forklarer Niels Ole Finnemann Computerworld.
Han peger på, at dotDK-organisationen får tre ben at gå på i modsætning til tidligere, hvor der kun var to.
"dotDK skal varetage de kommercielle, offentlige og borgernes interesser. Den sidste gruppe er ny, men ikke desto mindre meget vigtig, når det kommer til sikkerheds- og privacy-spørgsmål samt net-neutralitet, hvor dotDK kan få stor glæde af mange brugergrupper og communities på nettet," lyder det fra Niels Ole Finnemann.
Plusser i karakterbogen
dotDK's formåls-erklæringer får generelt plusser i internet-professorens karakterbog.
"Oprettelsen af domæner kommer formentlig til at ske noget hurtigere end tidligere, selv om det måske ikke er så vigtigt for den menige dansker, hvis han bare skal oprette en enkelt hjemmeside," siger Niels Ole Finnemann.
Sammenholdt med større inddragelse af almindelige danskere gør, at professoren stiller sig tilfreds med dotDK's overtagelse af .dk-domænet.
"Nytænkning på det danske internet skader jo heller ikke. Derudover ser det også ud til, at priserne går lidt nedad. Men man går jo heller ikke til valg på højere skatter," lyder det fra Niels Ole Finnemann med slet skjult hentydning til den udbudsproces, hvor dotDK kæmpede med DK Hostmaster om domæne-administrationen.
dotDK er blandt andet gået til udbudsprocessen med hensigter om at fjerne registreringsafgiften på navneservere på 500 kroner