Artikel top billede

Danskerne overser sundhedstilbud på nettet

Flere sundhedstilbud på nettet er ukendte for danskerne. Sundhed.dk har netop iværksat en annoncekampagne.

En lang række offentlige, digitale sundhedstjenester bliver ikke udnyttet af danskerne. Befolkningen er simpelthen ikke klar over, at de eksisterer.

Det viser en undersøgelse, Sundhed.dk har fået foretaget af Rambøll Management.

81 procent af danskerne ved for eksempel ikke, at man på nettet har mulighed for at chatte med andre patienter-grupper med samme sygdom samt professionelt sundheds-personale inden for seks sygdomsgrupper.

Lysten er ellers til stede, for over halvdelen af befolkningen kunne egentlig godt tænke sig at gøre det, viser undersøgelsen.

"De seks pilotprojekter på patientnetværk indgår netop nu i annoncer for Sundhed.dk i aviser og på nettet for at øge det generelle kendskab blandt befolkningen," siger direktør Morten Elbæk Petersen fra Sundhed.dk.

Han understreger, at han mener, at de seks netværk har gjort et godt stykke stykke arbejde for at fortælle om tilbuddet blandt de seks patientgrupper.

Det har ifølge direktøren udmøntet sig i, at der siden januar været over 600.000 sidevisninger fra 60.000 besøgende.

Antallet af besøgende i januar svarer altså nogenlunde til undersøgelsens resultat, der viser, at 0,7 procent af danskerne har besøgt netværkene.

A- og b-hold

Danskerne er heller ikke klar over, at de kan tjekke hvilket sundhedspersonale, der har haft adgang til deres personlige sundhedsoplysninger.

Hele 87 procent svarer, at de ikke vidste den service eksisterer på nettet.

Kendskabet til selve Sundhed.dk er dog mere udbredt, men fortsat kender knap halvdelen af befolkningen slet ikke til hjemmesiden, viser undersøgelsen.

Sundhed.dk blev sat i luften for fem år siden, og er tænkt som 'den samlede indgang til det digitale sundhedsvæsen'. Bag indgangen står de offentlige parter på sundhedsområdet

Direktøren for Sundhed.dk fremhæver, at kendskabet til Sundhed.dk angiveligt voksede sidste år. Han håber, at det også vil vokse i år.

"Vi når nok ikke op på 100 procent kendskab, for hvis man ikke tænker på sundhed, vil man næppe huske os eller vores annoncer for eksempel," siger Morten Elbæk Petersen.

Han understreger, at man vil følge både det generelle kendskab til Sundhed.dk og de enkelte tjenester og muligheder.

Fakta fra undersøgelsen


Vidste du, at man på nettet kan følgende - At patienter inden for seks forskellige sygdomskategorier kan chatte og debattere med hinanden samt med sundhedsfaglige
personer i regi af sundhedsvæsenet?

Nej: 80,9 procent
Ja, har prøvet: 0,7 procent
Ja, kender muligheden: 17,6 procent
Ved ikke: 0,9 procent

Hvis det var relevant for dig, ville du så debattere og chatte på nettet med andre patienter og sundhedsfaglige i et online patientnetværk?

Ja: 53,8 procent
Nej: 38,5 procent
Ved ikke. 7,7 procent

Vidste du, at man på nettet kan følgende - Se, hvilke sundhedsfaglige personer, der har haft adgang til dine personlige helbredsoplysninger?

Nej: 86,9 procent
Ja, har prøvet: 1,9 procent
Ja, kender muligheden: 10,4 procent
Ved ikke: 0,9

Kender du den fælles offentlige sundhedsportal www.sundhed.dk ?

Nej: 49,2 procent nej
Ja, jeg har besøgt den: 30,3 procent
Ja, jeg har ikke besøgt den: 19,9 procent
Ved ikke: 0,6 procent

Kilde: Undersøgelse foretaget af Rambøll Management for Sundhed.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere