Med en markedsandel på 25 procent er Danoffice i Svendborg en af verdens største leverandører af it til FN og internationale nødhjælpsorganisationer.
"Det kræver særlige kompetencer at levere til dette marked. Vi kan levere it-udstyr og softwareprogrammer på alverdens sprog, og vi gennemgår alt udstyr, inden det afskibes, fordi fejl er dyre at udbedre i en fjern hovedstad eller flygtningelejr," forklarer Per Svehag, administrerende direktør, Danoffice.
Ikke spor tilfredse
Regnskabet for 2007 viser fald i både bruttoresultatet og et fald i årets resultat, men det hænger sammen med, at selskabet sidste år brugte mange penge på investeringer.
"Derfor er vi ikke spor utilfredse med regnskabet," siger Per Svehag.
På udgiftssiden tæller det, at Danoffice i foråret 2007 flyttede fra et relativt billigt lejemål til eget nybygget domicil og i samme forbindelse foretog en række investeringer i udstyr, indretning og forretningsprocesser for at geare virksomheden til yderligere vækst. Samtidig har virksomheden ansat seks nye medarbejdere, så der nu er 35 ansatte.
"Desuden havde vi en række langsigtede kundesager, som er trukket med over til 2008. Vi har faktisk lukket flere af disse meget store kundesager i første halvdel af 2008, herunder en ordre til FN til 300 millioner kroner, som skal leveres over de næste to år," siger Per Svehag.
Forventer dobbelt op
Forventningerne til 2008 er, at den samlede omsætning stiger til det dobbelte af 2007-omsætningen. På længere sigt går Danoffice efter at omsætte for en halv milliard kroner i 2010 og en milliard i 2015.
Udover FN tæller Danoffices kundeliste blandt andet EU, NATO, Verdensbanken, samt mindre NGO-organisationer over hele verden.
Danoffice har hovedkvarter i Svendborg, kontor i Washington og endnu et kontor på tegnebrættet i Asien.