Artikel top billede

Windows scorer dobbelt på Linux' banehalvdel

Windows vipper næppe Linux af pinden som den dominerende inden for high performance computere, men Windows' dual-boot-strategi gør i hvert fald et forsøg

Computerworld News Service: IBM siger, at de har bygget, hvad der meget vel kan være det største Windows/Linux HPC dual-bootsystem, der hidtil er set, til en researchgruppe fra et svensk universitet.

IBM har nu planer om at finjustere et system, der kan køre 5.376 Intel Xeon quad-coreprocessorer, hvor hver enkelt chip kører med 2.5GHz og forbruger 50 watt.

Systemet, som er i stand til at nå 46 understøttede teraflops, kører en betaversion af Windows HPC Server 2008.

Systemet blev bygget på Umeå Universitet for en sammenslutning af universiteter, som benytter High Performance Computer Center North, som giver adgang til en lang række beregningsressourcer til adskillige akademiske researchdiscipliner.

Linux bliver brugt på omkring 85 procent af alle HPC-systemer, ifølge Top 500-listen over computere, der benyttes af akademiske researchere i USA og Europa. Windows bliver brugt af mindre end 2 procent.

Verdens top 50

Maskinen fra Umeå Universitet ligger på verdens top 50-liste over de mest kraftfulde systemer – i hvert fald på den gamle liste. En opdateret liste bliver udsendt i denne uge på den internationale supercomputer-konference i Dresden, Tyskland.

Microsoft har været interesseret i HPC i tre år, men har ifølge Earl Joseph, analytiker hos IDC, ikke set særlig stor vækst på dette område.

"Men vi holder nøje øje med det, fordi de investerer så meget," siger Earl Joseph.

"Desuden er Microsofts cluster software forbedret så meget, at det har vist sig at være et rigtig godt produkt,"siger han.

Selv om de fleste HPC-applikationer kører på Linux, arbejder nogle researchere på Windowsbaserede arbejdsstationer, "og dette gør det meget nemt at overføre til en server, der kører Windows," siger Earl Joseph.

Dual-boot-strategien åbner HPC for begge slags OS-brugere.

"Det er virkelig en dobbeltscoring, der tilgodeser en masse mennesker," siger Earl Joseph.

Oversat af Alex Zichau Hertz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere