Artikel top billede

Fastprisprojekt koster Tietoenator Danmark millioner

Det koster TietoEnator i Danmark dyrt, at selskabet tegnede en fastpriskontrakt på udviklingen af fagforeningssystemet Modulus.

Det har kostet konsulenthuset TietoEnator dyrt, at selskabet gik med til at udvikle fagforeningsløsningen Modulus til en fast pris.

I 2007 faldt omsætningen med knap 90 millioner kroner og overskuddet med mere end 200 millioner.

"Fastprisprojektet løb tør for indtægter, så vi har måttet udvikle i 2008 for egen regning. Heldigvis er det selskabets eneste forretningsområde med problemer," fortæller Erik Hechmann, administrerende direktør, TietoEnator i Danmark.

Tilbagefakturering af millioner

Modulus havde oprindeligt 11 fagforeninger som kunder, men en af foreningerne har benyttet lejligheden til at trække sig fra projektet, hvilket oven i udvikling for egen regning har kostet TietoEnator et beløb i kompensation og tilbagefakturering af allerede opkrævede beløb.

Derudover har en "ændret vurdering af systemets kommercielle værdi" fået ledelsen til at nedskrive allerede aktiverede udviklingsomkostninger med 34 millioner kroner.

Alt i alt er regnskabet påvirket af "usædvanlige poster, engangsudgifter med videre på omkring 100 millioner kroner før skat."

Selv om der ses bort fra disse poster, har selskabets resultat "ikke levet op til forventningerne."

Direktør holder kortene tæt til kroppen

Hvor stort et millionbeløb, TietoEnator skal af med i erstatning, vil direktøren ikke ud med.

Han siger dog, at den overvejende del af den kæmpestore nedgang, selskabet har måttet notere sig fra 2006 til 2007, skyldes problemerne med Modulus.

"Men nu er de afsluttende system-test af Modulus ved at være færdige, og jeg forventer, at vi begynder implementeringen snart," siger Erik Hechmann.

Oven i alle problemerne har TietoEnator også haft store udgifter til overtagelsen af Ericssons IP Designcenter i Århus sammen med 86 ansatte.

Afdelingen skal fungere som en udviklingsafdeling for TietoEnator, og den har Ericsson som sin væsentligste kunde.

TietoEnators konkurrenter tæller IBM, CSC og mindre konsulenthuse som eksempelvis 7N.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er, at omsætningen kommer tilbage på 2006-niveau, hvilket vil sige omkring 350 millioner kroner, og at bundlinjen ender med et "mindre overskud før skat."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere