Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Artikel top billede

Microsoft beder EU om bøde-afslag

Microsoft har bedt EU reducere eller helt sløjfe en bøde på 6,7 milliarder. Det vil højst sandsynlig ikke ske, da EU er ved at miste tålmodigheden med selskabet, lyder det fra ekspert.

Microsoft har bedt EU-retten om at sløjfe eller reducere den bøde på 6,7 milliarder kroner, som selskabet blev tildelt 27. februar for ikke at leve op til en antimonopol-aftale fra 2004.

"Vi indgiver denne anke i et konstruktivt forsøg på at opnå klarhed fra domstolen," skriver virksomheden i en e-mailudtalelse.

Microsoft vil ikke kommentere sagen yderligere.

Microsoft begyndte endelig at overholde EU's antimonopol-afgørelse – som oprindeligt angik, at Microsoft inkluderede Windows Media Player med styresystemet Windows – sidst i oktober 2007.

Bøder på 12 milliarder

Microsoft havde kæmpet i adskillige år for at få annulleret den oprindelige dom og den dengang tilkendte bøde på omkring 3,7 milliarder kroner, men tabte ankesagen i september 2007.

Da EU pålagde den seneste bøde, som var for ikke at efterleve antimonopol-kravet indtil 22. oktober 2007, udtalte Microsoft at, selskabet ville gennemgå sagen.

Bøden fra februar straffer Microsoft for ikke at åbne protokoller til at kommunikere med dens software – især styresystemet Windows – til opensource-udviklere, til hvad EU-Kommissionen anser for en rimelig pris.

Den seneste bøde kommer under en uge efter, at Microsoft prøvede at tilfredsstille kommissionen ved at iværksætte gennemgående ændringer i måden, den vil give tredjeparter adgang til protokoller i dens Windows og Office-produkter.

Begrænset tålmodighed med Microsoft

Planen, som Microsofts CEO, Steve Ballmer kalder 'betydelige ændringer', i hvordan virksomheden deler information, indebærer offentliggørelse på dens website af dokumentation til API'er og kommunikationsprotokoller, der bruges af store produkter såsom Windows klient- og serverstyresystemerne, Office og andet forretningssoftware.

Siden februar har Microsoft offentliggjort titusindvis af siders dokumentation af protokoller online og gjort dem frit tilgængelige for udviklere.

Virksomheden har udtalt at ville fortsætte ad denne vej for at fremme en bedre indbyrdes kompatibilitet mellem sine produkter og tredjepartsprodukter.

Indtil videre er Microsoft blevet pålagt antimonopol-bøder fra EU på sammenlagt over 12 milliarder kroner.

Ekspert tvivler

Men ekspert i konkurrenceret Peter Vesterdorf fra Håndværksrådet tvivler nu på, at Microsoft vil få stort held med anken.

"Jeg kan ikke lige forestille mig, at de vil nedsætte bøden," siger han.

Peter Vesterdorf, som i øvrigt er bror til EF-dommer Bo Vesterdorf forklarer, at tålmodigheden med Microsoft i EU formodentlig er ved at slippe op.

Her henviser han til, at selskabet ikke har reageret specielt hurtigt på henstilinger fra det europæiske fællesskab.

Stort selskab

Microsoft er verdens største softwarefirma.

Selskabet havde i 2007 en omsætning på 51 milliarder US dollars og 79.000 ansatte i 105 lande.

I Danmark arbejder flere end 400 personer.

Der findes ingen offentlige opgørelser over Microsofts markedsandele i Danmark.

Den fælles offentlige indkøbsaftale, SKI, nægter eksempelvis at oplyse, hvor meget hvert it-selskab omsætter for i det offentlige.

Dele af artiklen oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis