Artikel top billede

Danske netudbydere vil ikke kategorisere netadfærd

To store danske internetudbydere følger opmærksomt udviklingen indenfor netannoncering. De ønsker dog ikke at anvende systemer, der følger og kategoriserer kundernes færden på internettet.

To af de store danske internetudbydere er ikke interesserede i at kategorisere deres brugeres internetadfærd og efterfølgende sælge oplysningerne til reklamebureauer, der så kan lave målrettede reklamer baseret på brugernes browsingvaner.

Mens den engelske telegigant BT er i gang med indføre systemet Webwise, der kategoriserer kundernes internetfærden med henblik på at sælge målrettede reklamer, vender både TDC og Telia tommelfingeren nedad for systemet.

Computerworld har stillet begge teleselskaber spørgsmålet:
De engelske internetudbydere BT, Virgin og Talk Talk har indgået en aftale med selskabet Phorm om levering af et system, der gør det muligt at målrette reklamer baseret på internetbrugernes adfærd på nettet. Er det eller andre lignende systemer noget som Telia/TDC overvejer at anvende?

Hos TDC har man tidligere set på konceptet, men har ingen planer om at levere reklamer baseret på brugernes adfærd på nettet.

”Nej, vi har ingen planer om det. Vi har tidligere set på konceptet, men der var både praktiske og lovgivningsmæssige problemer med det,” lyder det fra TDC's presseafdeling.

Heller ikke hos Telia ønsker man at anvende Webwise eller lignende systemer.

”Nej, ikke umiddelbart,” lyder det fra Telias pressechef Rune Fick Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere