Fagforeningerne ryster på hovedet af det notat, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har sendt til arbejdsmarkedsudvalget.
Her gengiver ministeren Justitsministeriets vurdering af, at et forbud mod eksisterende hemmelige jobkarteller kan fortolkes som et grundlovsbrud.
Hos fagforeningen Business Danmark betegnes det som decideret latterligt.
"Når Danmarks Riges Grundlov pludselig bruges i et spekulativt forsvar for jobkarteller, så er vi altså ude på absurditetens overdrev," siger organisationens presseansvarlige, Michael Krag-Svendsen.
Også Prosa finder argumentet tyndt.
"Det vidner om en minister, der er ude på meget tynd is," siger leder af den juridiske afdeling, Hanne Lykke Jespersen.
Og HK konstaterer tørt, at ministeren må have opfundet argumentet til lejligheden.
"Det lugter af et til lejligheden opfundet argument," siger konsulent Morten Skov fra HK.
Han tror iøvrigt ikke på, at nogle folketingspolitikere tror på den vurdering.
"Så er næsten al regulering og lovgivning jo umulig, hvis der måtte være et tab," siger han.
Han nævner for eksempel rygeloven, der angiveligt også skulle koste cafeer omsætningskroner.
Opfordrer til handling
Alle tre fagforeninger mener, at politikerne må finde tilbage til det, alle parter kan enes om. Nemlig at begrænse jobkartellerne mest muligt.
"Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen har sagt det så rammende. Han ville blive stiktosset, hvis han fandt ud af, at han var bundet af en hemmelig aftale," siger Michael Krag-Svedsen fra Business Danmark.
"Vi skal derfor have disse aftaler forbudt. Det må kunne lade sig gøre, når en af regeringens stærkeste ministre regerer på dette område," siger han.
Prosas Hanne Lykke Jespersen, der sammen med Morten Skov fra HK, i dag var i fortræde for arbejdsmarkedsudvalget om jobkarteller, peger på Dansk Folkeparti som nøglen til løsningen.
"Bent Bøgsted (arbejdsmarkedsordfører fra Dansk Folkeparti, red.) må reagere og forbyde de hemmelige aftaler helt. Ellers viser det bare, at han er i lommen på ministeren," siger hun.