Det går stærkt for tiden i Dmsave, der beskæftiger sig med hosting og remote backup samt e-mail-arkivering.
Sidste år mere end tredoblede selskabet indtjeningen fra 2,3 millioner kroner i 2006 til 7,9 millioner kroner i 2007 efter skat.
Omsætningen i Dmsave fremgår ikke af regnskabet, men bruttofortjenesten voksede med 58 procent til 21,7 millioner kroner.
Selskabets direktør, Poul Bærentsen oplyser dog til Computerworld, at Dmsave i 2007 omsatte for 49,5 millioner kroner mod godt 46 millioner kroner i 2006.
Målet for 2008 er en omsætningsvækst på mellem 25 og 30 procent, fortæller selskabets direktør.
"Der er rigtig god gang i selektiv outsourcing, herunder remote back-up. Samtidig begynder vi at se effekten af, at vi har flyttet hele vores infrastruktur fra IBM til vores nye ejer Topnordic," siger Poul Bærentsen.
"Det har givet os nogle stordriftsfordele, som dels gør indtjeningsevnen bedre, dels giver os mulighed for at kunne levere nogle attraktive priser til vores kunder."
Topnordic, der har Ib Kunøe i ejerkredsen, købte nemlig sidste år Dmsave af de hidtidige ejere, IBM og ledelsen i Dmsave, for et tocifret millionbeløb.
Og det har Dmsave også nydt godt af på kundesiden.
Fortsættes...
Scorer kassen på Topnordic
Selskabet har gennem det seneste år landet omkring 100 nye kunder.
Kunderne er typisk mellemstore danske virksomheder, men også det offentlige marked er i kraftig vækst hos Dmsave, som via Topnordic er på SKI-aftale med det offentlige, fortæller Poul Bærentsen.
"Med Topnordic som ejere er det væsentligt nemmere at betjene eller sælge til den brede vifte af kunder i det ganske land, som Topnordic har. Det har afgjort været af betydning for kundetilvæksten," siger Poul Bærentsen.
"Vores forretningsmodel er baseret på kontrakter, hvor man betaler løbende fra måned til måned. Derfor kommer vi for alvor til i år at se effekten af de kontrakter, vi lukkede sammen med Topnordic i 2007."
Godt halvdelen af de 100 nye kunder er kommet i stand gennem Topnordic, oplyser han.
I indeværende år oplever Dmsave en tilvækst på 20 til 25 kunder om måneden.
E-mail-hosting bliver stort
85 procent af omsætningen i Dmsave ligger på remote back-up, mens resten kommer fra konsulentydelser og selskabets nye satsning, remote e-mail-arkivering.
Og netop dette område vil blive et vigtigt fremover for både kunderne og selskabet selv, mener Poul Bærentsen.
Remote e-mail-arkivering fungerer på samme måde som remote back-up, således at e-mails og vedhæftede filer bliver arkiveret hos dmsave.
"Det er primært vedhæftede filer i e-mails, der fylder mere og mere, og som dermed kan gøre for eksempel en Exchange-server tung, langsom og dyr at vedligeholde," siger Poul Bærentsen.
"Vi forventer os derfor meget af løsningen til e-mail arkivering. Man bruger i dag e-mail både til kommunikation og dokumentation. Derfor er det helt centralt, at man kan gemme e-mails lokalt, men vedhæftede filer er typisk tunge filer i forhold til tekst. Derfor stiller vi kompetencen og driften til rådighed for kunderne."
Prøver at skille sig ud fra konkurrenterne
Selskabets hovedkonkurrent inden for det offentlige er KMD, og derudover er der en lang række mindre spillere på markedet, mener dmsave's direktør.
"Vi prøver at differentiere os fra de mindre konkurrenter ved at fokusere på vores kvalitet og stabilitet – altså eksisterer selskabet i morgen? Derudover lægger vi vægt på sikkerhed, kompetenceniveau samt et højt serviceniveau. Det koster naturligvis også lidt. Derfor går vi primært efter det øvre SMB (mindre og mellemstore virksomheder, red.) og større selskaber," siger Poul Bærentsen.
Samlet set hoster dmsave 1,3 petabyte data for selskabets kunder, og datatilvæksten ligger mellem 40 og 50 terabyte om måneden.