Artikel top billede

FN handler it for 300 millioner kroner på Fyn

Den fynske it-forhandler Danoffice har fået fingrene i en rekord-stor ordre fra FN på 300 millioner kroner.

Den fynske it-forhandler Danoffice har scoret en aftale med FN om levering af servere, printere og andet it-udstyr til nødtørftige FN-kontorer rundt omkring i verden.

Hensigten med it'en er, at FN-kontorerne i verdens brændpunkter kan kommunikere med den øvrige organisation.

Ordren lyder på 150 millioner kroner i 2008 og et tilsvarende beløb til næste år.

Selvom Danoffice har lignende aftaler med EU, NATO, Verdensbanken og en række mindre humanitære organisationer fordelt udover hele verden, så er ordren fra FN den hidtil største i selskabets 13-årige historie.

I følge Danoffice-direktør Per Svehag adskiller handlen med humanitære organisationer sig mest fra den normale handel i logistikken og sproget.

Verdens største på niche-marked

Udstyret skal fortrinsvis til FN-områder i Afrika og Mellemøsten.

Og Danoffice er med ordren den største spiller på niche-markedet for it til nød-områder med en forventet omsætning for 2008 på 350 millioner kroner.

"Vi kan levere it-udstyr og softwareprogrammer på alverdens sprog, og vi gennemgår alt udstyr, inden det afskibes, fordi fejl er dyre at udbedre i en fjern hovedstad eller flygtningelejr,” forklarer Per Svehag i en pressemeddelelse i forbindelse med ordren.

Selskabet udbygger forretningen ved at bygge et kontor i Asien, der skal supplere domicilet i Svendborg og kontoret i Washington. Formålet med den internationale satsning er selskabets ønske om at vokse til en omsætning på en halv milliard kroner i

"Vores vækstmål er realistisk. Ligesom andre steder i samfundet spiller it en stigende rolle, når FN, NGO’er og andre skal koordinere deres indsats i verdens brændpunkter," lyder forklaringen fra Per Svehag i pressemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere