Artikel top billede

Nokias CIO skaber balance i brugen af web 2.0

Nokias CIO, John Clarke, står over for en balancegang, de fleste it-leder kender til: at gøre web 2.0-teknologi tilgængelig for medarbejderne uden at kompromittere sikkerhed og regler.

Computerworld News Service: Siden han sluttede sig til mobilgiganten i 2005, har John Clarke befundet sig i en dobbeltrolle, hvor han på den ene side har fremmet brugen af blog, wiki, hostede applikationer og sociale netværk blandt medarbejderne, og på den anden side gjort folk opmærksom på de problemer, der gør det upassende at bruge disse produkter på en arbejdsplads.

”Jeg har altid været realistisk omkring Web 2.0-produkter. Da jeg startede hos Nokia, blev vi forsikret om, at vi godt kunne tilbyde disse tjenester internt, og at folk kunne bruge dem uden at føle, at de brød reglerne,” siger John Clarke i et interview efter sin åbningstale ved Accentures Global Convergence Forum sidste mandag i Miami Beach.

”Men samtidig er jeg meget forsigtig med sikkerhed, hvilket de fleste ikke vil tale om, men det er en del af mit arbejde. Vi er ikke en lille virksomhed. Efter min mening er nogle mennesker lidt naive, når det gælder disse applikationer og siger, at 'det bare er data, så det betyder vel ikke så meget'. Jo, jeg synes, det betyder noget,” tilføjer han.

Detaljeret forståelse

Med hensyn til hostede applikationer har John Clarke det, han kalder et 'temmelig forsigtigt anskuelse', når han undersøger nogle store muligheder.

Det har været en del af processen at søge vejledning hos Nokias juridiske team.

”Den juridiske process omkring 'software as a service' er stadig ny, så jeg bruger meget tid på at gennemgå det med advokaterne i øjeblikket,” fortæller John Clarke.

Han ønsker især en meget detajleret forståelse for, i hvilken grad leverandører påtager sig ansvaret for at bekytte de data, der er lagret i deres servere via disse applikationer.

Vi er stadig meget aktive med brug og test af Web 2.0-teknologi, og målet med at udsætte medarbejderne for disse produkter er at hjælpe folk med at opleve forskellige måder at beskæftige sig med teknologi på, særligt når det gælder samarbejde og kommunikation.

Fortsættes...

Stærke it management-funktioner

Det er også vigtigt for at sætte gang i udviklingen af innovative ideer.

Han er dog ikke en af dem, der skriger efter en radikal revolution inden for Web 2.0 i virksomheden, som kritikere ofte beskylder leverandører af Web 2.0 for.

For at Web 2.0-produkter skal passe ind i virksomheden, skal de ifølge John Clarke have stærke it management-funktioner.

Det er mildest talt naivt at overse det, mener han.

”Det betyder noget i den virkelige verden. De ting er meget vigtige for os. Det er derfor virksomheder ikke bruger Facebook som intern telefonbog,” siger han.

”Mange Web 2.0-tjenester er gode set fra en forbrugers synsvinkel, men er ikke udviklet til at imødekomme en virksomhed behov. Hvis de var, hvorfor lukkede Microsoft og SAP så ikke ned lige med det samme?”

Udover udforskning af Web 2.0 er John Clarke og hans team involveret i et stort tiltag, der har til formål at udvide virksomhedens indsigt i forbrugerne.

Produkter skal passe til behov

Projektet drejer sig om at skærpe Nokias styring og analyse af kundedata.

”Det handler om, hvordan vi kan omdanne alle disse data til noget brugbart, og hvordan vi kan analysere det,” siger John Clarke.

Forbedring af Nokias forståelse for kundedata, der er indsamlet på forskellige måder – undersøgeler, transaktioner og observationer – vil give virksomheden mulighed for at forbedre sin drift og produkter og sørge for, at den er synkron med folks mobile behov, hvad de kan lide og hvad de ikke bryder sig om, siger han.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere