Artikel top billede

Ny topchef for danske CA: Sådan er vores strategi

CA's nye administrerende direktør, Henrik Nilsson, sætter fem hold sammen, der skal tage kampen op med blandt andet HP og IBM i Holland, Belgien, Skandinavien og Finland.

Det danske CA datterselskab får ny administrerende direktør, når den 32-årige svensker Henrik Nilsson i denne måned overtager jobbet efter Kim Lave Nielsen, der rykker til en direktørstilling hos Dansupport.

Den nye CA-direktør vil styrke relationerne til partnerne, håndtere færre kunder direkte og sætte en fem holds kampstyrke på banen, der skal koncentrere kræfterne om en stribe forretningsområder i Holland, Belgien, Skandinavien og Finland.

"De fem teams skal arbejde med henholdsvis Business Service Management, Application Performance Management, Governance, Sikkerhed og Mainframe," fortæller Henrik Nilsson.

IDC spår god vækst

Henrik Nilsson vurderer, at der er et stort potentiale for CA, fordi analysefirmaerne aldrig har været mere positive overfor CA's produkter og visioner.

For eksempel forudser IDC, at verdensmarkedet for software til it-administration vokser med omtrent syv procent om året i den kommende tid med IBM, CA og HP blandt frontkæmperne.

Færre direkte kunder

Udover søsætningen af de fem dedikerede teams er det også Nilssons plan at reducere antallet af kunder, som CA håndterer direkte uden om partnerne til 35.

"Vi skal også se på, hvordan vi bliver bedre til at konkurrere med de store spillere som IBM og HP uden at miste fokus på de mange nicheleverandører, der kun snakker sikkerhed - hver dag og hele tiden," siger Henrik Nilsson.

FORTSÆTTES

Fremtidens kurs

Han overtager en sund virksomhed efter Kim Lave Nielsen, der har ansvaret for CA's seneste årsomsætning i 2006/07 på 263 millioner kroner og et resultat før skat på knap 79 millioner.

"Vi fortsætter Kims linje med at styrke vores fokus på de enkelte kunder og på dedikerede partnerskaber. Derudover vil vi arbejde mere sammen i CA’s nordiske region. Det betyder, at flere ressourcer og mere viden skal deles på tværs af Benelux og de nordiske lande for at skabe synergi," siger Henrik Nilsson.

50 minutter til arbejde

Selv om den nye direktør kun er 32 år gammel, har han allerede masser af it- og international erfaring.

Henrik Nilsson er uddannet i Business Management fra University of Hull i England, og han har arbejdet for CA siden 1999 heraf to år i London.

Tidligere har han arbejdet for blandt andre Data General i England.

Henrik Nilsson er opvokset i Skåne og på grund af det danske job, flytter han nu tilbage fra Stockholm til Falsterbo, hvilket giver ham en køretur på 50 minutter til CA’s danske hovedkontor i Ballerup.

Han er gift og har tvillinger på snart tre år og en datter på seks måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere