Artikel top billede

Det går knap så godt for Janus Friis' store tv-projekt. Medieselskaberne sælger ikke deres rettigheder til en enkelt udbyder, der sætter sig på globale rettigheder.

Janus Friis-projekt i krise – dropper global udrulning

Problemer med at lande rettighederne til de store publikums-magneter, får Janus Friis-projektet Joost til at droppe globale ambitioner. Fremover handler det alene om det amerikanske marked.

Det net-baserede tv-projekt, Joost, - som Skype-stifterne Janus Friis og Niklas Zennström står bag – forbereder sig ifølge Times Online på et større tilbagetog.

Krisen kradser nemlig, efter Joost ikke har været i stand til at score hverken det nødvendige antal brugere eller rettighederne til at sende de største publikums-magneter fra tv-kanalerne.

Angiveligt har Joost forgæves kæmpet hårdt for at lande internationale rettigheder til at sende de publikums-trækkende programmer ud til mange lande. Det gælder ikke mindst sports-programmer.

Nøjes med USA?

De forskellige medieselskaber har typisk stillet sig på bagbenene, fordi kutymen er, at de sælger de pågældende rettigheder fra land til land – og ikke til en enkelt udbyder, der sætter sig på globale rettigheder.

Ifølge Times ventes det, at Joost vil skrinlægge sine globale ambitioner og i stedet alene fokusere på at banke en forretning op på det amerikanske marked.

Ifølge avisen skyldes Joosts manglende succes især den meget hårde konkurrence fra blandt andet BBC's iPlayer samt amerikanske Hulu, som NBC og News Corp. står bag.

Joost gik i luften i begyndelsen af 2007, og du kan læse Computerworlds beskrivelse af det første smugkig her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere