Artikel top billede

Rejsende, der opkobler deres bærbare computere via EV-DO-operatører, vil kunne bruge den nye Gobi til at få forbindelse via HSPA-operatørnetværk.

Er Qualcomms nye Gobi enden på Wimax og Wifi?

Qualcomms Gobi, et indlejret laptop-modul til trådløse forbindelser over større afstande, er klar – med alternativer til Wifi og Wimax.

Computerworld News Service: Næste generations Gobi-modul vil blive solgt i Dells bærbare computer, og muligvis andre, senere på året med nye muligheder for at understøtte flere mobile netværk for første gange. Dét meddeler folk fra Dell og Qualcomm.

I de nuværende konfigurationer er indlejrede processorer til trådløs forbindelse over større afstande blevet kritiseret af analytikere og andre, der mener, at teknologien kræver, at man bliver hos én operatør eller teknologi hele computerens levetid.

De mener, at mange it-ledere ønsker at skifte operatør inden for den bærbares levetid på tre år eller mere.

Den nye Gobi er "en fantastisk chip, når det gælder alsidighed og evne til at være et stabilt element i en laptop, der skal holde i tre år eller mere," udtaler Ken Dulaney, analytiker fra Gartner.

På rejsen

Gartner råder på nuværende tidspunkt folk til at undlade at bruge de eksisterende indlejrede moduler, men det råd kan ændre sig, når den nye Gobi kommer senere på året, fortæller han.

Dell meddeler, at man vil bruge den indbyggede Gobi i Latitude, Dell Precision og andre forbruger-laptops senere i år.

Dell bruger som eksempel, at rejsende, der opkobler deres bærbare computere via EV-DO-operatører som Verizon Wireless og Sprint Nextel, vil kunne bruge den nye Gobi til at få forbindelse via HSPA-operatørnetværk som Vodafone i Europa.

I dag skal kunder, der vil have forbindelse til begge typer netværk, bruge to forskellige kort til mobilt bredbånd, lyder det fra Dell.

Den nye Gobi-teknologi er software-konfigurerbar og gør det muligt for brugerne at skifte mellem netværksoperatører.

Ken Dulaney fortæller, at Gartner anbefaler, at man bruger forskellige laptop-kort i stedet for indlejret teknologi, fordi brugerne kan skifte dem ud.

Greg Raleigh, leder af product management hos Qualcomm CDMA technologies, forventer, at flere producenter og operatører af bærbare computere vil bakke op om den nye Gobi-metode i de kommende måneder.

Med Gobi kan brugerne blive fri for at være afhængige af wifi hotspots, siger Greg Raleigh.

500 kroner dyrere

Ken Dulaney forudser også, at operatørerne vil begynde at tilbyde nye prisplaner for trådløs data-transmision over større afstande, så brugerne kan betale for det, de bruger ligesom med wifi.

"Men vi ser nok ikke nogen konkrete tilbud før i slutningen af året," siger han.

Selv om den nye Gobi hæver prisen på en bærbar ecomputer med 500 kroner, vil en person, der rejser to gange om året i flere dage, hellere betale det end at skulle betale 50-75 kroner per nat for trådløs forbindelse på et hotel, mener Ken Dulaney.

Gobi kan være en trussel for udviklere af Wimax, som også tilbyder high-speed trådløs adgang til mobile brugere, tilføjer Ken Dulaney.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere