Alle spørgsmål og svar i påske-quizzen

Tilbage til artiklen Her er vinderne af Computerworlds påske-quiz

1. IFPI Danmark har med en kendelse fra fogedretten fået blokeret for The Pirate Bay. Dernæst fremlagde den britiske regering et lovforslag om at smide piraterne helt af nettet. Hvilket land fulgte trop?
Svar: Australien.
Den australske regering udtalte for kun en måned siden, at den overvejede at kopiere det britiske forslag. Det går ud på, at internetbrugere ved første overtrædelse af ophavsretten vil modtage en skriftlig advarsel via e-mail. Anden gang vil brugeren få en midlertidig karantæne, mens den tredje og sidste overtrædelse medfører lukning af brugerens internetforbindelse.
Læs mere

2. Thi kendes for ret... Fogedretten afsagde kendelsen tirsdag 29. januar. Hvor længe måtte de involverede parter vente på at læse udskriftet?
Svar: En uge.
Computerworld kunne som første medie offentliggøre udskriftet tirsdag 5. februar.
Læs mere

3. The Pirate Bay er en søgemaskine for torrents, som er små informations-filer, som gør, at indhold kan downloades via BitTorrent-protokollen. Men hvad betyder det engelske ord torrent egentlig?
Svar: En rivende strøm eller regnskyl.
Det engelske ord for snoet, bugtet eller kroget er tortuous, mens kaste, smide eller slænge hedder toss på engelsk.

4. I 2006 lavede det svenske politi en storstilet razzia og konfiskerede computere og it-udstyr på 10 forskellige adresser. Hvor lang tid gik der, før The Pirate Bay fik sine servere tilbage?
Svar: 16 måneder.
Sagen mod The Pirate Bay blev gang på gang udskudt, men det udstyr, der blev beslaglagt i juni 2006, holdt politiet fast på. Først i oktober 2007 blev en del af hardwaren leveret tilbage med den svenske statsadvokats begrundelse: "De mærkværdigheder, der findes på serverne, kan ikke kobles til The Pirate Bay”.
Læs mere her
og her

5. Den svenske kammeranklager havde forberedt sig grundigt, da The Pirate Bay blev tiltalt for "medhjælp og forberedelse til kriminalitet mod ophavsretten". Hvor mange sider fylder sagsmaterialet?
Svar: Cirka 4.000 sider.
"De mistænkte får en måned til at komme med bemærkninger til materialet," sagde kammeranklager Håkan Roswall i midten af december 2007. En del af de 4.000 sider er teknisk dokumentation af den server, der hostede The Pirate Bay. Materialet dokumenterer ved hjælp af toplister, hvilke filer, der flittigst er blevet distribueret ved hjælp af bittorent-trackeren.
Læs mere

6. Tele2 kærede i slutningen af februar fogedrettens kendelse til landsretten.Teleselskabet sammenligner med den såkaldte Allofmp3-sag fra 2006, hvor fogedretten mente, at det var tilstrækkeligt at lave en DNS-blokering. Hvad står DNS for?
Svar: Domain Name System.
DNS er en forkortelse for Domain Name System. En DNS-server eller navneserver er en server placeret på et IP-baseret datanet, der tager sig af oversættelsen af de navne, man normalt arbejder med på Internet.
Læs mere

7. The Pirate Bay lancerede umiddelbart efter fogedrettens kendelse en alternativ side, der fortalte, hvordan man kunne undgå blokeringen. IFPI's marketingdirektør måtte lægge navn til. Hvad hedder han?
Svar: Jesper Bay.
Domænenavnet jesperbay.org var en tydelig reference til IFPI's marketingdirektør.
"Det er da smigrende, at verdens måske største samlingssted for musikpirater ofrer mig al den opmærksomhed," sagde Jesper Bay efterfølgende til Computerworld.
Læs mere her
og her

8. I samarbejde med analysehuset Userneeds spurgte Computerworld i februar danskerne om, hvad de mener om The Pirate Bay-sagen. Hele 64 procent af de adspurgte støtter fogedrettens kendelse, men hvor mange kender egentlig sitet?
Svar: 19 procent.
Af de deltagere, der kender The Pirate Bay, svarer 23 procent, at de selv har benyttet siden til at hente for eksempel musik eller film. 69 procent har svaret nej til spørgsmål.
Læs mere

9. Hvis Tele2 pålægges hårdere filtrering mod The Pirate Bay, kan det svenske torrentsite i sidste ende spille et trumfkort. Hvilket?
Svar: Benytte kryptering.
En DNS-blokering i praksis er ret let at omgå. Det er et hack, der ifølge eksperter tager 30 sekunder at lave. Ved at benytte blokering på IP-niveau sørger udbyderen for, at kunderne ikke kan få adgang til The Pirate Bay - men så kan piraterne blot skifte IP-adresse. Hvis The Pirate Bay derimod krypterer trafikken, kan internetudbyderen ikke filtrere det på nogen måde.
Læs mere

10. Folkene bag The Pirate Bay gav i 2007 et diplom i anledning af, at sitet indekserede mere end en million torrent-filer, hvilket var ny rekord. Hvem skulle modtage diplomet?
Svar: Kong Carl XVI Gustaf.
"Anledningen til, at vi giver kongen et diplom, er, at det er kutyme, når man gør noget godt for sit land, at man giver regenten et diplom," forklarede Peter Brokep, en af hovedkræfterne på The Pirate Bay.
Læs mere

Tilbage til artiklen Her er vinderne af Computerworlds påske-quiz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere