Artikel top billede

Er kvinder bedre chefer end mænd?

Klumme: Kvinder har et større potentiale end mænd til at blive bedre ledere. Læs her, hvordan det hænger sammen.

I mine øjne er den ultimative leder halvt mand og halvt kvinde. Det lyder paradoksalt, men de findes faktisk, hvis man kigger godt efter.

En sådan menneskelig blanding af den oprindelige feminine og maskuline energi indeholder det perfekte miks af evnen til at skabe resultater og evnen til at forstå andre mennesker.

De fleste kvinder besidder en række medfødte talenter som empati, evnen til at vise deres omgivelser opmærksomhed og en skarp menneskelig intuition og iagttagelsesevne.

De er nærmest udstyret med en altomfattende og følsom menneskelig radar, der slår de fleste mænd med flere længder.

Mændene derimod er udstyret med et stærkt fokus på at skabe resultater, med evnen til at sætte sig og nå et mål, med en nærmest naturgiven præstationslyst samt et konstant og insisterende behov for at alt, hvad de gør og siger, signalerer “se mig, se mig, se mig!”

Hvem har nemmest ved det?

Disse grundlæggende mandlige og kvindelige egenskaber eksisterer i større eller mindre grad hos begge køn. Spørgsmålet er bare: Hvem har nemmest ved at tilegne sig det andet køns forcer?

Når en leder går efter et konkret resultat, handler det i bund og grund om at mestre meget få discipliner:

Hvad gør du? Hvorfor gør du det?

Og hvordan gør du det?

Det kan vi også kalde: What, why og how.

Rigtig mange mandlige chefer er gode til what og why:

De tør stille krav om, at medarbejderne skal...fortsættes

... “nå det og det inden udgangen af måneden,” og “ellers må vores veje skilles!”

Kvindelige ledere derimod er klart bedre til at finde årsager til, hvorfor tingene ikke går, som de skal.

De stiller spørgsmål som:

“Hvad tror du selv, årsagen er til de manglende resultater? Hvad kan du selv gøre anderledes? Hvad kan jeg gøre for at støtte dig?” Og på den måde skabe en plan for how.

Når en leder besidder både de stærkeste kvindelige og mandlige evner, kan han/hun vurdere situationen med langt flere nuancer og være i stand til at sætte en plan op for både what, why og specielt how.

Der er ikke noget mere fantastisk, end når det maskuline og feminine mødes og resulterer i evnen til både at kunne formulere klare og tydelige målsætninger bakket op af en oprigtig omsorg og interesse for personen.

Men om kvinder er bedre chefer end mænd? Det ved jeg egentlig ikke.

Som chef handler det vel i bund og grund om at møde folk der, hvor de er. Kan du det, ja så er kønnet måske alligevel ikke så vigtigt endda.

Thomas Holm Jensen er administrerende direktør i it-sikkerhedsvirksomheden SoftScan.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere