Modellen med en medielicens, der automatisk betales af alle danske husstande, med mindre man aktivt melder fra, bliver ikke den guldgrube, som det økonomisk trængte DR's generaldirektør ellers går og regner med.
Generaldirektør Kenneth Plummer ser gerne
tvangslicensen indført hurtigst muligt.
"Vores bedste beregninger kommer frem til, at det kan betyde op imod 75 millioner kroner i ekstra licensindtægter. Men det kræver, at der også arbejdes med nogle skrappere kontrolmuligheder over for licensbetalere, og det kræver også, at loftet over erhvervslicenser bliver hævet," sagde han i sidste uge til Ritzau.
Pengene falder ikke automatisk
Men pengene fra tvangsopkrævningen tilfalder ikke automatisk DR, der får sine midler bevilget af Finansministeriet
Og står det til Dansk Folkeparti, der som deltager i medieforliget er med til forhandlinger med de øvrige forligspartier og kulturministeren om den nye tvangslicens, falder der ikke en øre af til DR fra den model.
”DR får i forvejen masser af licensmidler, så disse penge skal ikke bruges til at lappe huller med. DR skal ikke have mere. Dermed ikke sagt, at vi ikke skal hjælpe DR. Derfor er vi også villige til at se på, hvordan licensen er skruet sammen,” siger Karin Nødgaard, DF’s mediepolitiske ordfører.
Muligt at ramme sortseere
Dansk Folkeparti har tidligere været modstander af at indføre en tvangslicens, som man aktivt skal framelde sig, forklarer Karin Nødgaard.
”Men vi må også erkende, at der er mange, som har et medieforbrug, de ikke betaler for, så vi er villige til at diskutere frameldemodellen,” siger hun.
Dansk Folkeparti foreslår, at pengene fra den eventuelt kommende framelde-licensmodel, blandt andet skal bruges til at udbygge FM-båndet for at skaffe plads til flere radiokanaler.
Kulturministerens pressechef oplyser til Computerworld, at forhandlingerne mellem forligspartierne fortsætter, men at der aktuelt ikke er aftalt nye møder.