Artikel top billede

"Vi har en utrolig first mover fordel, som vi nyder og vil nyde godt af," siger administrerende direktør Diane Green fra VMware. Billedet er fra VMworld 2007.

Windows Server 2008 ryster ikke VMware

Virtualiserins-konkurrenterne begynder så småt at true VMwares førerposition, hvilket dog ikke skræmmer selskabet. Vores first mover fordel vil holde os på toppen, lyder det fra selskabets direktør.

Selv om VMware har siddet solidt på virtualiserings-tronen siden starten af dette årtusinde, så er konkurrencen fra alliancen mellem Microsoft og Citrix begyndt at snerpe til.

Det første vigtige slag i kampen om virtualisering-kunderne kommer senere på året, når Microsoft lancerer sin Windows Server 2008, hvor virtualisering spiller en central rolle i softwaren, da Redmond-selskabet planlægger at lancere sin Hyper-V virtualiseringsteknologi senest 180 dage efter Windows Server 2008.

Det får dog ikke administrerende direktør hos VMware, Diane Greene, til at ryste i powersuitet over for den samlede presse på VMwares virtualiseringskonference VMworld Europe 2008 i Cannes.

"Det er korrekt, at vores konkurrenter bliver større, men et firma som Microsoft har jo aldrig været lille. Vi har dog stadig en utrolig first mover fordel, som vi nyder og vil nyde godt af," forklarer Diane Greene på pressemødet.

Hun peger blandt andet på, at VMware har 10 års forspring til blandt andre Microsoft, selv om Microsoft allerede i sin Windows Server 2003 havde inkluderet virtualiserings-features. Forspringet drejer sig især om systemadministration, som hun peger på, er et af de vigtigste salgsparametre i dag.

I flæsket på tidligere partner

Diane Greene forklarer samtidigt indirekte, at hun har måttet sige farvel til et langvarigt partnerskab med applikations-leverandøren Citrix.

"Indtil Citrix gik i direkte konkurrence mod os på serverområdet, havde vi et godt partnerskab med selskabet. Og mere er der vist ikke at sige om det," siger hun.

Det ærgrer nok ikke Citrix' datterselskab XenSource, der i hele sin levetid har været en svoren fjende af VMware.

Diane Green forklarer samtidig, at VMware selv satser benhårdt på applikations-virtualisering, som er et af Citrix' kerneområder. Og selskabet overvejer også at udvikle administrationsværktøjer, der kan styre hypervisore fra blandt andre XenSource og Microsoft.

Den udvikling er dog endnu kun på tegnebrættet ifølge Diane Greene.
Fortsættes...

De små bliver store

VMware er traditionelt kendt for at servicere større selskabers datacentre med virtualiseringssoftware.

Og det ry er de kede af hos VMware, der leverer løsninger til både den enkelte desktop over det lille datacenter med en fysisk server og fem virtualiserede servere til de helt store løsninger.

"Der er ingen tvivl om, at et af de største vækst-potentialer ligger i de små og mellemstore virksomheder, der kan blive et stort potentiale for os. Det er også på det område, jeg forudser de største omvæltninger," forklarer hun.

Mange eksperter forventer i den henseende også, at Microsoft især vil føre sig frem med sin Windows Server 2008 over for netop små og mellemstore virksomheder.

Økonomi taler vi ikke om

Lige nu vurderer flere server-analytikere dog, at VMware sidder solidt på helt op til 80 procent af virtualiserings-markedet – og pengene vælter ind.

På trods af den fede pengestrøm, som betyder, atVMware sidste år fordoblede sin omsætning, har aktionærerne ikke været helt tilfredse på grund af højere forventninger.

Men den sag vil Diane Greene ikke kommentere overfor journalisterne.

"Fordi VMware er børsnoteret, vil og kan jeg ikke fortælle offentligheden om økonomien og vores eventuelle kommende investeringer," siger hun gådefuldt.

Folks forventer for meget

Derimod vil Diane Greene meget gerne tale om folks teknologiske forventninger til VMware.

"Det er sjovt, som folk forventer, at VMware bliver ved med at forny alle aspekter af it-verdenen. Det er nok urealistisk, selv om vi naturligvis har mange visioner om de kommende år," siger hun.

Blandt andet understreger hun flere gange, at et altomfavnende virtualiserings-miljø er lige om hjørnet. Miljøet vil indebære en langt større grad af automatiserede processer samt kunne gå på tværs af flere plaforme.

Diane Greene ønsker dog ikke at sætte årstal på, hvornår virtualiseringen bliver allestedsnærværende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere