Computerworld News Service: En californisk statsdomstol har lukket et kontroversielt website i USA, som lod whistleblowere anonymt offentliggøre statslige dokumenter og dokumenter fra private virksomheder.
Sitet forbliver dog online i andre lande som Belgien og Tyskland.
Kendelsen faldt, efter en schweizisk bank, Julius Baer, tidligere på måneden indgav et klagemål mod sitet og dets domænenavns-udbyder, Dynadot, for at have offentliggjort hundreder af bankens dokumenter.
Nogle af de dokumenter afslører angiveligt, at Julius Baer var involveret i hvidvask og skattesvig på Cayman Islands for kunder fra adskillige lande, heriblandt USA.
Det har ikke været muligt at få kontakt til en talsmand for Julius Baer.
Blank side
Retten kendte, at 'Dynadot skal umiddelbart slette og fjerne alle DNS-data for wikileaks.org-domænenavnet'. Ydermere skulle Dynadot hindre domænenavnet i at indlæse Wikileaks-websitet eller noget andet website eller server andet end en blank side, indtil Dynadot får yderligere besked.
Ifølge dets website er formålet med Wikileaks, der blev grundlagt i 2006, at udvikle et system, der ikke kan censureres, til i stor stil anonymt at offentliggøre og analysere dokumenter.
Wikileaks har været omgæret af kontroverser fra starten og har været under beskydning fra institutioner, hvis fortrolige dokumenter har været offentliggjort, og fra kritikere, som sætter spørgsmålstegn ved sitets grundlæggeres motiver.
Der er dog andre, som lovpriser sitet for at støtte den fri udbredelse af information.
Wikileaks har offentliggjort en pressemeddelelse på dets website om retskendelsen, hvor den beskrives som 'tydeligt forfatningsstridig' og at den 'overskrider sine retsbeføjelser'.
Oversat af Thomas Bøndergaard