Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH) støtter, ligesom telebranchen, op om Tele2's beslutning om at tage sagen om spærringen af det omdiskuterede svenske site, The Pirate Bay, op i retten.
FDIH mener, at der er behov for grundigere behandling af sagen, end der er mulighed for i fogedretten, og at en retssag vil komme frem til et "andet og mere hensigtsmæssigt resultat".
"Vi vil gerne friholde internetudbyderne fra overhovedet at skulle forholde sig til, hvad der løber igennem deres net. Det er klart, at vi har sympati for at bekæmpe pirater, men det bør man gøre ved at gå efter de steder, hvor filerne ligger, og der hvor folk udveksler dem. Ikke ved at sætte bomme op på internettet," siger formand for FDIH, Claus Hjorting, til Computerworld.
Neutralitet er vigtigt
Foreningen mener således, at internetudbyderne skal være neutrale og indskrænke sig til at videreformidle trafikken på internettet.
"Det er en meget uheldig tendens, hvis forskellige interesser kan begynde reelt at søge krig på den her infrastruktur, som vi dybest set bare synes skal være til stede og altid virke," siger Claus Hjorting.
Han mener, at fogedrettens kendelse er endnu et skridt mod, at tvister om ophavsrettigheder kan bruges til at lukke konkurrerende virksomheder, der driver forretning på nettet.
"Der er vi ikke helt endnu, men vi kan bare se, at hver gang de her kendelser kommer, så tager man endnu et skridt i den retning," siger FDIH's formand og henviser til et skrækscenarie.
"Skal man lukke for en forretning, der sælger dvd'er, hvis der er lidt knas med nogle få af de titler, som forretningen udbyder? Skal man så kunne gå til fogedretten og få den til at lukke for trafikken til virksomhedens site? Eller skal man gå til sitet og få det til at råde bod på det? Vi er klart tilhængere af det sidste, frem for at man går til teleselskaberne for at få dem til at lukke for trafikken til siden," siger han.