Artikel top billede

Microsoft skuffet over Yahoo-afslag - men giver sig ikke

Microsoft er skuffet over, at Yahoos ledelse blankt har afvist Microsofts købstilbud. Men kampen er langt fra slut, lyder det fra Microsoft, der er klar til at skrue bissen på.

”Beklageligt.”

Sådan lyder det fra Microsoft, der er skuffet over, at Yahoos ledelse efter 10 dages betænkningstid mandag afviste Microsofts kontante tilbud på 224 milliarder kroner for selskabet.

Microsoft løfter samtidig advarende pegefingeren overfor Yahoo, der mener, at selskabet er langt mere værd end Microsofts tilbud.

Den holdning deler Microsoft ikke.

Ikke stærk position

Selskabets ledelse mener ikke, at Yahoo står i en særlig stærk forhandlings-position, idet selskabet ikke har klare alternativer på rede hånd, efter flere mulige kandidater har afvist at være interesserede.

I hvert fald fastslår Microsoft, at selskabets tilbud er ”rigeligt og retfærdigt,” og kommer ikke med indikationer på, at selskabet er klar til at hæve det tilbudte beløb.

Microsoft er nemlig klar til at forsøge at overtage selskabet uden om dets bestyrelse i en fjendtlig overtagelse ved at henvende sig direkte til Yahoos aktionærer med tilbuddet.

”Efter drøftelser med aktionærer i begge selskaber (Microsoft og Yahoo. Red) mener vi, at det er i alle parters interesse at bevæge os fremad med det samme for at fuldbyrde handlen,” lyder det i en meddelelse fra Microsoft.

Videre skriver Microsoft, at afvisningen ikke ændrer Microsofts tro på de strategiske og finansielle fordele ved en sammenlægning af de to selskaber.

"Som vi tidligere har meldt ud, forbeholder Microsoft sig retten til at tage alle nødvendige skridt til at sikre, at Yahoos aktionærer får muligheden for at realisere den værdi, som ligger i vores forslag," meddeler Microsoft.

Kontakt med aktionærer

Dermed lægger Microsoft sig i det spor, som hele tiden har været ventet, og som Microsofts topchef, Steve Ballmer, har antydet, at Microsoft ville være klar til at følge, siden han forrige fredag afleverede Microsofts tilbud til Yahoo.

Microsoft har allerede været i kontakt med Yahoos største aktionærer med Capital Research & Management med en aktieandel på 11 procent som den mest fremtrædende.
Capital Research & Management er også aktionær i Microsoft, og kan derfor have en interesse i en handel, lyder ræsonnementet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere