Alle, der arbejder professionelt med nettet, har brug for ledestjerner og rollemodeller.
Det er, hvad Webchamp 2008 leverer, når Computerworld for andet år i samarbejde med usability-eksperterne Userneeds kårer Danmarks bedste til at levere den gode brugeroplevelse på nettet – og trækker menneskene bag weboplevelserne frem i rampelyset og lader dem fortælle, hvordan de gør det, og hvad de har i tankerne hernæst.
Testet af 1.000 brugere
Det sker 27. februar i Bella Center i København, hvor blandt andre it-minister Helge Sander (V) deltager.
Som sidste år har flere end 1.000 danske brugere testet hver enkelt af de nominerede websites for at finde frem til de mest vellykkede.
Et dommerpanel med en række webeksperter har kvalificeret brugerresultaterne og foretaget den endelige udvælgelse af de bedste, og begrundet valgene.
På Webchamp 2008 bliver det afsløret, hvem der er de bedste, hvordan de har skabt succesen – og hvad fremtiden bringer.
Nettets fremtid
Webchamp 2008 sætter samtidig fokus på nettets fremtid – hvilke nye tendenser og teknologier, der bliver afgørende for den gode weboplevelse fremover.
Hvordan bliver man set på nettet – og hvordan håndterer man det levende net – et net, hvor vi bruger billeder og navigerer efter billeder i langt større omfang end i dag.
Direktør Peter Friis fra det danske Google-kontor fortæller således om de nyeste tendenser og metoder inden for markedsføring på nettet, hvor søgemaskiner – og i særdeleshed Google – spiller en hovedrolle, og persektiverer de krav, som danske virksomheder vil blive mødt af i fremtiden, hvis de vil begå sig på nettet.
It-iværksætteren Jan Erik Solem fortæller om Polar Rose, en ny billedsøgemaskine, som gør det lettere at navigere på nettet efter billeder, frem for tekst alene – og konsekvenserne for fremtidens netbrugere.
Polar Rose er netop blevet udnævnt til Technology Pioneer 2008 af World Economic Forum i Schweiz og har blandt andre den danske it-investor Nikolaj Nyholm – stifter af Speednames – som partner.
Distributionschef Erik Henz Kjeldsen fra DR fortæller hvordan levende billeder forandrer internettet og skaber nye weboplevelser for brugerne i takt med, at Danmarks største mediemaskine slipper sine kræfter og kreativitet løs på internettet.
Thomas Madsen-Mygdal, stifter af 23 – en global dansk visuel kommunikatonstjeneste – fortæller om perspektiverne i overgangen fra tekst-kommunikation til visuel kommunikation ved hjælp af billeder og video.
Formålet er som på alle Computerworlds arrangementer at inspirere deltagerne til at tage vare på fremtidens muligheder – og være klædt på til de udfordringer, som uværgerligt følger med udviklingen.
Webchamp bliver i øvrigt afviklet samtidig med EasyFairs 2008, Danmarks største it-messe, som fokuserer på en række af fremtidens nye teknologier.
Dermed bliver det muligt at uploade en bred vifte af teknologiske og markedsmæssige fremtidstendenser på en enkelt dag – eller to – i Bella Center.
På gensyn.
Mikael R. Lindholm, chefredaktør
Computerworld