Artikel top billede

Kampen er på sit højeste mellem HD DVD og Blu-ray. Taber HD DVD formatkrigen, er Microsoft nødt til at gå over til at bruge Blu-ray i Xbox 360'en.

HD DVD prisfald nytteløst i kamp mod Blu-ray

Toshiba har halveret priserne på deres HD DVD-afspillere, men det trækker kun pinen ud, mener analytikere. Blu-ray menes at vinde formatkrigen inden året er omme.

Computerworld News Service: Prisnedsættelse fra Toshiba på dets HD DVD-afspillere i USA tidligere på måneden kan vise sig at have været 'nytteløs modstand' i kampen mod rivalen det optiske disk-format Blu-ray, ifølge Gartner.

Markedsanalysebureauet forventer, at Blu-ray vinder kampen mod HD DVD (high definition digital video disc) på forbrugermarkedet før slutningen af 2008, og derved bliver den næste generation til afløsning af dvd'en.

Toshibas prisnedsættelse kommer, efter at det store Holllywood-studie Warner Bros. offentliggjorde, at det ville gå fra at producere i begge formater til kun Blu-ray, og således udvide formatets fordel i antal af film og andet indhold.

Fem af de syv store Hollywood-studier giver nu opbakning udelukkende til Blu-ray, mens HD DVD-lejren kun har to støtter, Paramount og Universal.

Fatal skade

"Gartner mener, at Toshibas prisnedsættelse kan forlænge HD DVD'ens liv en smule, men det begrænsede udvalg af filmtitler vil udgøre en fatal skade for formatet.

Gartner forventer, at Blu-ray vil være det vindende format på forbrugermarkedet ved afslutningen af 2008, og krigen vil være forbi," skriver analytiker Hiroyuki Shimizu i Gartners mandagsrapport Semiconductor DQ.

Toshiba offentliggjorde prisnedsættelser på dets HD DVD-afspillere i USA 15. januar, kun få uger efter at have tabt Warner Bros. Virksomheden vil halvere prisen på HD-A3-afspilleren fra cirka 1.500 kroner til 750 kroner, mens modellerne fra i den højere ende af skalaen, HD-A30 og HD-A35, nu står til henholdsvis 1.000 og 1.500 kroner.

Toshiba lovede på et pressemøde ved det internationale Consumer Electronics Show i Las Vegas tidligere på måneden at fortsætte kampen mod Blu-ray. Det på trods af talrige medieudtalelser og analytikerkommentarer, der erklærede Blu-ray som vinder af formatkrigen.

Sony blærer sig

Det japanske firma har stadig nogle magtfulde allierede - heriblandt Microsoft, som sælger en add-on HD DVD-afspiller til sin Xbox 360.

Skulle HD DVD tabe formatkrigen, er Microsoft nødt til at gå over til at bruge Blu-ray i Xbox 360'en for at lade brugere spille computerspil i high definition.

Det er ikke et udfald, den amerikanske virksomhed vil bryde sig om at se. Blu-ray-disken blev udviklet af Sony og er en integreret del af PlayStation 3 spilkonsollen, en rival til Xbox 360.

Tilføjelsen af high definition-drev til de to spilkonsoller har givet spiludviklere en ny måde at tilføje indhold til deres digitale spil, da begge formater har langt større kapacitet end traditionelle dvd'er.

Ved Taipei Game Show 2008 i fredags blærede Sony sig ved at fremvise et antal spil produceret på Blu-ray-diske. Over 100 spiltitler er allerede blevet udgivet på Blu-ray, sagde Sakura Wang, marketingsdirektør for Sony Computer Entertainment i Taiwan.

En Xbox 360-stand ved spilmessen fremviste HD DVD-logoet og viste film og spil til det format. Det var dog ikke muligt at få fat i en talsmand for Microsoft til at kommentere på det totale antal af spil, der allerede er udgivet i det format.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere