Artikel top billede

Nyt ungdomssite tager kampen op med Arto

I sidste uge åbnede den svenske mediekoncern Modern Times Group et nyt online netværk i Danmark: Playahead, der satser på de unge.

Hidsige rytmer. Unge kroppe der kaster sig over hinanden. Eller danser vildt med nøgne overkroppe. Alt sammen optaget med et håndholdt kamera, som var reklamen optaget af Lars Von Trier.

Den hektiske reklame skal markedsføre et nyt socialt online netværk for de helt unge, Playahead. Bag initiativet står en af Nordens største mediekoncerner, MTG, der nu satser på at udbrede det svenske website for unge, Playahead, i Danmark og Norge. Målgruppen for det nye mødested er de unge i gymnasiealderen.

Tusinde nye brugere

Efter Computerworlds oplysninger har Playahead, der åbnede i torsdags fået mere end tre tusinde nye brugere. Med andre ord er der langt til at slå det største danske netværk for de unge, Arto, der i skrivende stund, klokken otte minutter over tre om eftermiddagen, havde 18.374 brugere online.

I det hele taget er det svært at slå igennem på et allerede etableret marked, hvad en af Artos konkurrenter, svenske Lunarstom, har måtte sande. Efter længe at have forsøgt at få fodfæste på det danske marked lukkede lunarstorm.dk 13. juli sidste år.

Ekstremt svært

Fra Århus Universitet, Institut for medievidenskab, peger lektor Jakob Linaa Jensen på, at det vil være ekstremt svært for konkurrenter til Arto.

"Playahead skal kunne tilbyde brugerne noget i værdikæden, som de ikke får andre steder. Samtidig er det svært at tage brugere fra Arto, der gør det fremragende på det segment af brugere," siger han.

Endelige peger Jakob Linaa Jensen på, at udbuddet af online fællesskaber er meget stort, og derfor kræver det noget helt særligt at slå igennem.

Kristisk masse

Langt fleste brugere går efter online netværk, hvor deres venner er brugere. Så netop derfor er det svært at få en kritisk masse af brugere.

"Men får man først den kritiske masse, så kan det gå meget stærkt," siger Jakob Linaa Jensen.

Country manager Martin Ersted, Playahead Danmark, ønsker ikke at kommentere antal brugere endnu.

Fra Freeway Media, der står bag Arto, lyder der langt fra bekymrede toner fra salgschef Brian Madsen.

"Arto har 700.000 registrede brugere og står for op mod 15 procent af den tid, danskerne bruger på nettet. Vi ser nye konkurrenter hele tiden, men mange gange glemmer den slags forretninger at se på, hvad brugerne vil have," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere