Artikel top billede

Århus-udviklers aktier revet væk før børsdebut

Århusianske Trifork debuterer i dag på Københavns Fondsbørs OMX i kølvandet på en vellykket børslancering, der har fyldt små 23 millioner kroner i firmaets pengekasse og givet Trifork 550 nye aktionærer.

Den århusianske softwarevirksomhed Trifork debuterer i dag på Københavns Fondsbørs OMX efter en børslancering, der er gået over stok og sten.

Trifork har fyldt godt 23 millioner kroner i kassen, siden det i foråret satte kurs mod en børsnotering.

"Det er gået over al forventning. Selv om Triforks børslancering har fundet sted i den værst tænkelige periode med global finanskrise, er vi blevet mødt med massiv og positiv interesse fra investorerne," siger Jørn Larsen, administrerende direktør for Trifork.

Medarbejdere er aktionærer

Trifork tog første skridt mod børsen i april 2007, hvor selskabet tilbød medarbejderne at købe aktier.

Det takkede mange ja tak til, og hovedparten af Triforks 80 ansatte i Danmark er i dag aktionærer i firmaet, der har specialiseret sig i avanceret softwareudvikling på blandt andet Java-platformen og open source-værktøjer.

Trifork er også aktiv på konferencefronten, og det er måske især kendt som arrangør af den årlige JAOO konference i Århus, der senest i oktober samlede flere end 1.200 deltagere fra hele verden.

Mange forbinder måske derfor Trifork med langhårede udviklere og tunge kompetencer, hvor betegnelser som Ruby, .Net, LINQ og SCRUM er en del af medarbejdernes standardordforråd.

Skal det nu erstattes af forretningsfraser og konsulentsnak?

"Vores medarbejdere transformerer ikke til McKinsey-konsulent-kloner, bare fordi vi bliver noteret på børsen. Vi har været i denne branche siden 1996, og vi ved, at der både er brug for en professionel salgsorganisation og tunge udviklingskompetencer, hvis virksomheden skal have succes, " slår Jørn Larsen fast.

Trifork-aktier revet væk

Triforks andet skridt mod børsen blev taget 25. september, hvor antallet af Trifork-aktier blev udvidet til 16 millioner styk.

Selskabet satte 750.000 unoterede aktier til salg for 6,5 kroner stykket. Klokken 15.00 var alle aktier revet væk.

Trifork baserer selskabets børsnotering på salg af aktier via internettet og bruger den model, som it-selskabet cBrain har udviklet og selv anvendte, da det blev børsnoteret i februar 2006.

Trifork fyldte godt fem millioner kroner i pengekassen ved internetsalget i september, og selskabet gentog succesen med endnu et tegningsperiode, der lukkede efter blot to dage den 13. december.

Her blev 1,3 millioner aktier solgt for 8,5 kroner stykket.

Dermed har Trifork hentet 22,7 millioner kroner i ny kapital, og fået 550 nye aktionærer, hvilket altså betyder at Trifork-aktien for første gang i dag kan handles på OMX.

Store forventninger til første handelsdag

Hvordan den første dag kommer til at forløbe tør Jørn Larsen ikke spå om, men optimismen er ikke til at tage fejl af.

"Det er jo ligesom at slippe en elastik. Man aner ikke, hvad der kommer til at ske. Dog er jeg forsigtig optimist, da vores sidste emission var overtegnet, og jeg mener, at prisen på vores aktier har været meget rimelige i hele fasen," siger Jørn Larsen.

Pengene fra børsnoteringen er for en stor del allerede sat i arbejde. Godt 17 millioner kroner er brugt på at konsolidere opkøbene af de to it-selskaber Delta og Interprise Consulting, der begge kom i hus dette efterår.

"Vi bruger pengene på tre områder. En tredjedel på opkøb, en tredjedel på at konsolidere virksomheden med henblik på organisk vækst og den sidste tredjedel på produkt- og salgsudvikling," siger Jørn Larsen.

Satser på konferencer i udlandet

Det betyder blandt andet, at en international ekspansion af konferenceområdet er et af satsningsområderne for Trifork. Selskabet indgik i 2006 et samarbejde med canadiske C4Media, der driver QCon konferencerne. Første fælles QCon konference blev afviklet i London den 12. maj 2007 med mere end 500 deltagere.

"Fremover kommer der til at ske endnu mere. Vi har nye konferencer på vej i San Francisco, London, København, Oslo og Australien," siger Jørn Larsen.

Trifork havde en koncernomsætning på 36 millioner kroner i 2006 og forventer en omsætning i 2007 på mellem 45 og 50 millioner kroner og et resultat før skat og afskrivninger (EBITDA) på mellem 6,5 og 7,5 millioner kroner.

Trifork forventer at øge omsætningen til et sted mellem 80 og 90 millioner kroner i 2008 med et resultat før skat og afskrivninger (EBITDA) på mellem 8 og 9 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere