Artikel top billede

Hvor ilde er man egentlig stedt ved ildebrand?

Klumme: Jeg har haft brand i mit hus, og selv om det ikke er mit serverrum, har branden vakt mange tanker, der giver påmindelser om it-sikkerhed. Læs dem her.

Så skete der dét, der bare ikke må ske: Brand i mit hus.

Konen og to af ungerne måtte reddes ud af soveværelsesvinduet af stærke brandfolk med stige, lille Viktor fik set en masse babu-biler, vi skal have nye sko, vi bor nu over et værtshus, og vi får gjort hovedrent i huset inden jul.

Lutter fordele synes jeg, men familiens øvrige medlemmer er uenige.

Statistisk set er det meget usandsynligt, at der opstår brand i mit hus igen.

Så nu installerer vi rebstiger, køber skumslukkere samt afholder en brandøvelse, hvor ungerne kravler ud af deres vinduer og samles hos naboen.

Ganske vist ikke serverrum

Vi må gøre noget for at vise, at vi er blevet klogere af skaden, samt for at berolige ungerne.

Men selvom vi havde gjort disse tiltag tidligere ville det ikke have forhindret dét, der skete forleden, ej heller mindsket skaderne (detaljer kan ses her.)

Vel er mit hus ikke mit serverrum, men de tanker, man gør sig, minder lidt om dem, man gør sig i forbindelse med sikkerhed og tilgængelighed inden for EDB (nu prøver jeg at skrive EDB, så Computerworlds redaktør ikke skriver det med småt).

Som med andre ting i livet kan man vælge at komplekse eller afkomplekse nye og kommende systemer.

Hvis der er formelle krav ovenfra (for eksempel, men ikke begrænset til, revisorer og advokater, der søger nye indtjeningsmuligheder), eller hvis man har brug for at dække sin bagdel, kan det naturligvis være nødvendigt at anskaffe sig alle mulige dimser og procedurer, der komplicerer systemet ganske voldsomt.

Det er godt for mig og bruttona­tionalproduktet, men ikke for slutbrugerne.

Fordelen ved ”afkompleksing” er, at stabiliteten bliver meget højere. Kompleksitet er tilgængelighedens værste fjende.

Man kan faktisk afkomplekse

Hvis jeg kan overtale kunden til at slække på kravene om nul data-tab, maaaange ni-taller, og sub-nano-sekund-svartider, så kan arkitekturen ofte afkomplekses, så den bliver stabil gennem simpelhed.

Selvfølgelig skal vi anskaffe rebstiger, røgalarmer og skumslukkere. Det er billigt, nemt og hurtigt, det generer os ikke i det daglige virke i huset og ungerne føler sig tryggere.

Den hedengangne Kelloggs-fabrik i Svendborg havde sit EDB-udstyr stående i en 40-fods container på hjul, som via et manuelt kabeltræk kunne trækkes væk fra lagerbygningen og ud midt på P-pladsen.

Simpelt, smart, billigt. Men der kunne naturligvis stadig opstå situationer, virksomheden ikke havde taget højde for.

Som da et stort softwarefirma for mange år siden gik helt i sort i sit hovedkvarter.

Det havde strømforsyning fra to uafhængige selskaber.

Gravkoen slog til ved det hul i væggen, hvor kablerne fra begge el-selskaber gik ind i bygningen.

Vi opfører ikke et hus en kilometer væk og holder det opvarmet og -dateret, og ungerne får ikke asbestnattøj i julegave.

De kan få nye sko, kan de.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere