Artikel top billede

NNIT slår IBM i konkurrence om B&O-kontrakt

NNIT skubber IBM af pinden og indgår en femårig aftale til et tocifret millionbeløb med Bang & Olufsen om drift og udvikling af selskabets SAP-system.

NNIT, der tidligere hed Novo Nordisk IT, har taget endnu et skridt ud af den farmaceutiske verden med en aftale med stereo-kæmpen Bang & Olufsen (B&O).

Hidtil har IBM taget vare på driften af B&O's it-systemer.

Aftalen, der har en værdi af et "større tocifret millionbeløb," omfatter dels en migrering (flytning) af B&O's SAP-system fra en mainframe til en Microsoft SQL-platform, dels drift og vedligehold af løsningen i de næste fem år.

Som et led i aftalen skal NNIT efter migreringen til Microsofts SQL-platform opgradere B&O's SAP virksomhedssystem til mySAP ERP 2005.

De fem konkurrenter

Kontrakten indgik B&O efter en udbudsforretning, hvor IBM, CSC, KMD og HP International sammen med NNIT alle var prækvalificeret til at afgive tilbud. CSC valgte at trække sig uden at afgive tilbud.

"B&O er en af de første større virksomheder herhjemme, der lægger sine forretningskritiske systemer over på Microsoft SQL-platformen," siger Michael Bjerregaard, salgsdirektør, NNIT.

Han ser en tendens internationalt til, at store virksomheder fravælger den traditionelle lukkede mainframeplatform til fordel for en pc-serverbaseret åben SQL-platform.

"Omkostningerne er helt anderledes lave på sådan en pc-baseret platform. For den rene investering i hardware og software er der typisk mindst en faktor tre til forskel," siger Michael Bjerregaard.

Farvel til mainframe

Han tror, at B&O-kontrakten kan blive et startskud herhjemme for andre store virksomheder, der overvejer et farvel til mainframen til fordel for den langt billigere pc-serverbaserede platform.

NNIT er så småt gået i gang i Struer med de indledende øvelser og forventer, at B&O går i drift med sin nye mySAP ERP-løsning på SQL-platformen efter sommerferien 2008.

Udover B&O har Danish Crown og Energinet valgt NNIT som it-leverandør vest for Storebælt i år. Herudover overtog NNIT 1. december drift og udvikling af apotekernes it-systemer. De nye aftaler er en del af baggrunden for, at NNIT i mandags åbnede et Jyllandskontor i Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere