Artikel top billede

Ny dansk direktør skal få Tietoenator på sporet

Nedgang skal vendes til fremgang, lyder opgaven for Erik Hechmann, nyudnævnt topchef i Tietoenator i Danmark. Han afløser en finne, der hidtil har passet den danske forretning fra Finland.

Det er noget af en opgave, den nye administrerende direktør i Tietoenator i Danmark, Erik Hechmann, har taget på sig.

Han skal skabe vækst i det pressede finske konsulenthus, der i 2006 oplevede stærkt faldende aktiekurser.

Tidligere har de danske forretningsområder i høj grad refereret direkte til den øverste ledelse i Finland, men det skal være slut nu.

”Jeg skal ind i en meget mere aktiv rolle end den tidligere administrerende direktør. Det er en forretningsudviklingsrolle, hvor jeg skal sikre mere fokus på at udvikle nogle af de muligheder, der er,” siger Erik Hechmann, der tiltrådte stillingen som administrerende direktør i går.

Afløser finne

Erik Hechmann erstatter Pekka Viljakainen, der erstattede Carl-Johan Lindfors i august.

De to tidligere administrerende direktører for Tietoenator i Danmark har begge siddet i Finland, og har ikke haft meget at gøre med arbejdets gang i den danske afdeling.

”Hidtil har man styret de danske aktiviteter ved at afdelingerne refererede til den business area-direktør, der dækker hele Europa. Nu ønsker man at opbygge en tværgående landedimension, for at få det bedste ud af, at man har kendskab til kunderne og markedet,” fortæller Erik Hechmann.

Han lægger dog vægt på, at der stadig vil være gode muligheder for at trække på de mere specialiserede faglige kompetencer, der findes i den internationale organisation.

”Det er selvfølgelig meningen, at vi som dansk organisation skal trække på det, så vi kan få det bedste af begge verdener, når det kan lade sig gøre,” siger Erik Hechmann.

Fokus skal vende kurven

For at vende den nedadgående udvikling for Tietoenators danske forretning vil den nye direktør, der kommer fra en stilling som it-chef i BRFkredit, fokusere på succesområderne.

”Min strategi vil blive at fokusere organisationen. Vi vil se på nogle af de ting vi er rigtig gode til internationalt, og udnytte vores lokalkendskab til at bringe det sammen med de rigtige kunder i Danmark. Og ellers vil vi fokusere på de ting vi er gode til i den danske organisation. Det er især det branchespecifikke. Vi har en pæn forretning indenfor bank og forsikring, sundhed og telekommunikation for eksempel,” siger Erik Hechmann.

Den nye direktør er endnu ikke klar til at melde konkrete mål ud for 2008, men ambitionerne er høje.

"vi går efter en markant vækst allerede i 2008. Så meget kan jeg sige," siger han.

Erik Hechmann har en baggrund som it-direktør i BRFkredit, har tidligere været it-ansvarlig i Baltica/Danica og har været direktør for bank og forsikringsområdet hos CSC i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere