Artikel top billede

12 it-fif til at sikre din vækst-strategi

It-lederen skal knytte it-afdelingen helt tæt til virksomheden. Vi har analyseret os frem til 12 områder, hvor it-lederen kan bidrage effektivt til vækststrategien. Se de 12 punkter her.

Hvis det ikke allerede er sket, så er der ingen tvivl om, at det vil ske:

En dag vil den administrerende direktør banke på it-lederens dør og spørge, hvordan it nu bedst muligt kan bidrage til virksomhedens vækststrategi.

Under alle omstændigheder skal emnet værdiskabelse på it-lederens liste over projekter på linje med drift, sikkerhed og understøttelse af forretningen.

Og hvis det indtil nu har føltes som en vej fyldt med bump og forhindringer at komme frem til den rigtige balance som it-leder, vil it-lederen fremover komme til at bevæge sig ud i endnu mere ufremkommeligt terræn.

Vejen fyldt med valg

“Vejen for it-lederne vil være fyldt med valg – og mange gange har man lyst til at køre begge veje. Det vil være mørkt og til tider ufremkommeligt,” sagde Gartner-analytiker John Mahoney på en nyligt overstået konference i Barcelona for it-topledere fra hele Europa.

Nu er det heldigvis ikke sådan, at alle it-ledere kastes ud på en kamikaze-færd, hvor et forkert valg sender virksomheden ud over afgrunden.

Verden over har mange virksomheder nemlig allerede kastet sig ud i det vilde og ufremkommelige landskab.

Med baggrund af en stribe gode eksempler og anbefalinger fra eksperter har vi samlet 12 punkter, som enhver it-leder kan inddrage i den del af it-strategien, der fremover skal handle om værdiskabelse.

Listen bygger på en omfattende og løbende research. Udgangspunktet for de enkelte punkter er et sammenkog af forskellige undersøgelser, ekspertudsagn og forskning i, hvad toplederne forventer af it-afdelingen i de kommende år.

Kilderne kommer blandt andet fra Rambøll Management, Gartner og Cutter Consortium.

Klik på linkene for at se de 12 punkter.

1: Ryd op i kaos - skab troværdighed.

2: Gentegn organisa­tions-diagrammet.

3: Skræddersy en it-governancemodel.

4: Tag bestik af forbruger-adfærden.

5: Indsaml idéer fra kunder og medarbejdere.

6: Skab nye forretningsmodeller.

7: Industrialiser systemerne.

8: Globaliseringen.

9: Styrk den grønne profil.

10: Revider it-arkitekturen.

11: Udnyt mobilitet.

12: Udnyt it-platformen og malk data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere