Artikel top billede

DK-CERT: Når butikken er løs på tråden

Detailhandlens trådløse netværk er usikre, men et nyt tiltag kan mindske risikoen, hvis butikkerne bliver hacket. Læs lederen af DK-CERT, Shehzad Ahmads, månedlige klumme.

Detailhandlen har et sikkerhedsproblem: Butikkernes trådløse netværk er usikre.

Det lyder ikke som en nyhed.

Det er det heller ikke.

Tilbage i 2003 hackede tre mænd sig ind på den amerikanske byggemarkedskæde Lowe's trådløse netværk ved at bruge et access point uden kryptering.

De fik adgang til firmaets it-systemer og prøvede at finde kreditkortinformationer. Ifølge Lowe's lykkedes det dog ikke.

At det ikke ser meget bedre ud med sikkerheden i dag, fremgår af en international undersøgelse fra firmaet AirDefense, der sælger sikkerhedsløsninger til trådløse netværk.

Selskabet har tjekket trådløse netværk hos 3.000 forretninger i USA, London og Paris.

Resultat: 25 procent af butikkernes access points kommunikerede helt uden kryptering.

Andre 25 procent anvendte WEP (Wired Equivalent Privacy), som det ikke tager mange minutter at bryde sikkerheden på.

Til gengæld kan man glæde sig over, at den øvrige halvdel af butikkerne anvendte den effektive sikkerhedsprotokol WPA (WiFi Protected Access).

Stopper registrering af kreditkort

Der er imidlertid godt nyt på vej fra en anden kant, når det gælder datasikkerhed i detailhandlen: Organisationen PCI (Payment Card Industry) er ved at udarbejde specifikationen Payment Applications Data Security Standard (PA-DSS).

PA-DSS skal bruges til at certificere applikationer med. Nærmere bestemt applikationer, der behandler kreditkortbetalinger.

Det kan være kassesystemer, økonomisystemer eller dedikerede nethandelssystemer.

Hvis en applikation skal overholde kravene i PA-DSS, må den ikke lagre kreditkortnumre.

Den må ikke gemme det fulde indhold af magnetkoden på kortet, og heller ikke den trecifrede sikkerhedskode eller pinkoden.

PA-DSS bygger på en specifikation, som kreditkortfirmaet Visa allerede i nogen tid har tilbudt sine samarbejdspartnere at blive certificeret efter.

Omkring 200 applikationer følger reglerne i Visas udgave. Når PCI gør den til officiel standard, ventes endnu flere at følge efter.

Det er godt nyt for detailhandlens kunder. Det vil nemlig betyde, at hvis en hacker skulle få adgang til butikkens netværk, ligger der ikke en database med kreditkort og venter på ham.

Betyder det så, at butikkerne bare kan køre videre med deres usikre netværk? Naturligvis ikke.

Der er andre konsekvenser af et indbrud på det trådløse netværk end tab af kreditkortdata.

Forretningen kan miste andre fortrolige data, og dens internetadgang kan misbruges til ulovligheder, som politiet kun kan spore til forretningen.

Så mit råd til detailhandlen er: Få sikret den sidste halvdel af de trådløse netværk.

Og opgrader jeres betalingsapplikationer, så de ikke lagrer kreditkortdata.

DK-CERT (www.cert.dk) er det danske Computer Emergency Response Team. I samarbejde med tilsvarende CERT'er over hele verden indsamler DK-CERT information om internetsikkerhed. DK-CERT udsender advarsler og tager imod anmeldelser af sikkerhedsrelaterede hændelser på internettet.
DK-CERT's leder, Shehzad Ahmad, opdaterer den sidste fredag i hver måned Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for it-sikkerhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere