Så nemt er det at VoIP-hacke

En ekspert har udsendt et program, der viser, hvor let det er at aflytte VoIP-baseret telefoni fra ethvert firma, der anvender denne teknologi.

Computerworld News Service: SIPtap-softwaren kan overvåge Vocie-over-IP (VoIP) opkald, aflytte og optage dem, i for eksempel waw-format. Det eneste, der kræves er, at forbryderen er i stand til, at inficere en pc på indersiden af netværket med en trojansk hest, der indeholder funktionerne.

Hackingen kan dog også foretages på ISP(intenetudbyder)-niveau.

Programmet kan indeksere aflytningerne efter opkaldsnumre, modtagernumre eller tidspunkt.

I testperioden, fra august til 21. november, viste SIPtap sig i stand til at hente så megen information på et test-netværk, at det er bevist, at aflytning af enhver form for VoIP-opkald nærmest er en trivialitet.

Første stadie

SIPtap viser, at VoIP-aflytning kan udgøre en trussel fra kriminelle, der kan stjæle fortrolige oplysninger fra virksomheder, politiet og offentlige instanser.

Demonstrationsmodellen, SIPtap, er udviklet af den britiske VoIP-ekspert, Peter Cox, der var medstifter af og it-chef for firewall-leverandøren BorderWare.

Peter Cox forlod firmaet sidste år og startede sit eget VoIP-konsulentfirma. Han blev inspireret til at skrive programmet efter en samtale med krypterings-eksperten Phil Zimmermann, der blandt andet har udviklet krypteringsprogrammet Zfone, som skal forhindre aflytning af VoIP-samtaler.

"Vi er stadig i VoIP's første stadie, og der synes at være et en række uafklarede områder," siger Peter Cox, som mener, der er en vis naivitet blandt programudviklerne indenfor VoIP.

"Firmaerne, der bruger VoIP internt i virksomheden, tror, de er beskyttet mod aflytning."

"Det risikable er, at der bliver placeret en trojansk hest et sted i netværket, som optager alle opkald, der foretages over internettet," siger Peter Cox.

Hans råd er simpelt.

"Brug samme mængde energi på sikkerheden, når du laver et VoIP-netværk, som du gør, når du laver et web-site."

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere