Softwarevirksomheden Scanjour, der udvikler systemer til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH), har fuld fart på i kølvandet på en række storordrer på det offentlige marked.
Den absolut største er en aftale med Rigspolitiet, som markedsdirektør Jakob Brix uden tøven kalder 'danmarkshistoriens hidtil største ESDH-kontrakt'.
POLSAS pensioneres
Kontrakten blev landet i januar i samarbejde med it-servicekæmpen CSC. Projektet går ud på at forny politiets meget omtalte, udskældte og forældede POLSAS-system.
"Det er et spændende projekt, hvor vores journaliseringssystem Captia er centralnervesystemet. Målet er at digitalisere politiets arbejdsformer og give helt nye muligheder for at efterforske kriminalitet på tværs af politikredse," siger Jakob Brix.
Det nye system kommer til at koste staten godt 250 millioner kroner, men det er langt fra så store beløb, der optræder i det dugfriske regnskab fra Scanjour.
"Vi arbejder jo sammen med CSC om opgaven. Vi har nedsat en fælles arbejdsgruppe på godt 40 mand, der under strenge sikkerhedsprocedurer arbejder på projektet," siger Jakob Brix.
Omsætning og bundlinje vokser
Jakob Brix anslår, at politiprojektet bidrager med lidt under et tocifret millionbeløb i regnskabet for 2006/2007, hvor Scanjours omsætning landede på 111 millioner kroner.
Der er ikke umiddelbart spor i regnskabet efter de kraftige hug, som blandt andre fem ministerier, der er Scanjour/CSC-kunder, har rettet mod Scanjour/CSC- systemerne. De beskyldes for at være fyldt med fejl og ude af stand til at levere de lovede effektiviseringsgevinster.
Tværimod ser Scanjour ud til at holde skruen dybt i vandet, da dets omsætning voksede med 10 procent i forhold til året før.
Vokser svagt på FESD-markedet
I samme periode er Scanjours bundlinje blevet kraftigt forstærket. Sidste regnskabsår blev det til et overskud på 3,1 millioner kroner, hvilket nu næsten er fordoblet til 6,1 millioner kroner.
Det er ganske godt, mener Jakob Brix, som henviser til, at konkurrencen om at score offentlige ESDH-kunder er benhård.
Scanjour er med i et af de tre konsortier, der har indgået den såkaldte FESD-rammeaftale med det offentlige. FESD står for Fælles-offentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering.
Det betyder, at offentlige myndigheder kan anskaffe systemer til dokumenthåndtering og sagsbehandling uden først at gå i EU-udbud.
"Vi har øget vores andel af ESDH-licenser solgt på FESD fra 65 til 69 procent på markedet i perioden," siger Jakob Brix.
Retter blikket
mod udlandet
Målet er nu at ekspandere virksomheden i Danmark og internationalt.
I 2005 blev den finske kapitalfond CapMan medejer af selskabet, og den har samlet skudt 26 millioner kroner i virksomheden for at realisere Scanjours ekspansionsdrømme.
"Vi har lige fået tilført yderligere tre millioner kroner til det formål, og vi i fuld gang med at udvælge de markeder, vi skal satse på," siger Jakob Brix.
Scanjour har som så mange andre danske it-virksomheder etableret et udviklingscenter i Ukraine for at kunne sætte yderligere turbo på produktudviklingen.
"Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være svært at skaffe kvalificerede it-folk i dag. Men vores tiltag i Ukraine er ikke for at kunne følge med væksten herhjemme, men for at kunne skalere vores produktudvikling endnu mere", siger Jakob Brix.