Google vil give 50 mio. kr. til open source-udviklere

Google sætter 50 millioner kroner på højkant til de udviklere, der kan bygge de bedste applikationer til selskabets nye open source-platform til mobiltelefoner.

Computerworld News Service: Google vil give op mod 50 millioner kroner til den open source-udvikler, der kan præsentere de bedste applikationer til selskabets nye mobil-platform, Android.

Google håber at sætte gang i innovationen med den såkaldte Android Developer Challenge, der kommer til at finde sted samtidig med lanceringen.

Softwareudviklings-kittet kan nu downloades på Androids hjemmeside.

Præmierne på i alt 50 millioner kroner vil blive fordelt på priser fra 128.000 kroner til 1,4 millioner kroner.

”Vi har lavet nogle interessante applikationer til Android, men de bedste applikationer findes ikke endnu, fordi de skal bygges af udviklere,” lyder det fra Googles medstifter Sergey Brin i en pressemeddelelse.

Udviklere kan indsende applikationer mellem 2. januar og 3. marts. De 50 bedste modtager præmier på 128.000 kroner til at finansiere yderligere udvikling.

I maj 2008 modtager de 10 bedste 1,4 millioner kroner hver, mens de næste 10 får 511.000 kroner hver.

Anden runde af konkurrencen bliver sat i gang i anden halvdel af næste år, når de første mobiltelefoner baseret på Android er på markedet.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere