Så let styrer du mobiltelefonernes sikkerhed

Gartner Symposium ITxpo, Cannes: Ny sikkerhedssoftware smelter virksomhedens sikkerhed sammen i én applikation. Slut med at håndtere mobiltelefonerne i særskilte systemer.

Med lanceringen af helt ny software til mobile enheder imødekommer sikkerhedsfirmaet Trend Micro et formentlig meget højt ønske fra mange it-ledere.

Den nye software, Trend Micro Security 5.0, gør det nemlig muligt at administrere den mobile sikkerhed fra samme applikation, som virksomheden i forvejen benytter til at håndtere sikkerheden på pc'er og servere.

Lanceringen af den nye løsning fandt sted i aftes ved Gartner Symposium ITxpo i Cannes, hvor flere end 3.000 it-ledere fra hele Europa er samlet.

Handles fra december

Den nye mobile sikkerhedssoftware fra Trend Micro kommer i handlen fra december.

Det særligt nye ved Trend Micro Mobile Security (TMMS) 5.0 er muligheden for at administrere sikkerheden og rettighederne på de mobile enheder i samme system, som der i forvejen bruges til at kontrollere sikkerheden på servere og pc'er.

Derudover indeholder løsningen også andre sikkerhedselementer:

- Der er forbedret kryptering og adgangskontrol, som forhindrer uvedkommende i at læse og tilgå informationerne på telefonen.

- Det er muligt at slette data på de mobile enheder, som ikke er i overensstemmelse med virksomhedernes politiker.

- Der er nye anti malware-features, som sørger for at blokere mod vira, orme, trojanere og SMS-spam, ligesom en indbygget firewall og et Intrusion Detection Systems beskytter mod hackere og denial-of-service-angreb.

Bedre kryptering

Larant Gondicart, chef for forretningsudvikling i Trend Micros EMEA-afdeling, fremhæver udover den centrale styring hele krypteringsdelen:

"Vi har udviklet kypteringen, så det nu er muligt fra centralt hold at definere, hvordan de enkelte filer skal krypteres – og om de skal," siger han.

"Det er en klar forbedring i forhold til tidligere, da det var op til den enkelte bruger af telefonen, om han eksempelvis ville kryptere den Excel-fil, han downloadede til mobilen - eller ej," siger Larant Gondicart.

Han fremhæver desuden muligheden for at bruge forskellige krypteringer på forskellige medarbejdergrupper.

For eksempel kan der være behov for kraftigere kryptering af data hos medarbejdere i udviklingsafdelingen end i salgsafdelingen.

Ifølge smartphone-producenten HTC, der har indgået et partnerskab med Trend Micro, giver den nye mobile sikkerhedssoftware HTC mulighed for endnu bedre at imødekomme kundernes behov for en decideret virksomheds-telefon.

HTC tilbyder nu brugerne, at hvis de mister deres telefon et sted i verden, så kan den selv samme telefon genskabes alle steder i verden med den rette sikkerhed og de korrekte indstillinger.

Benytter eksisterende system

Rent teknisk benytter TMMS 5.0 sig af applikationen OfficeScan Client/Server Edition (OSCE 8.0), som i forvejen også bruges til at håndtere virksomhedernes sikkerhed på servere og pc'er.

Dermed kan al sikkerheden administreres fra én konsol, og de virksomheder, der endnu ikke har en OSCE-licens, bliver udstyret med en ved køb af TMMS 5.0, oplyser Trend Micro.

Den nye mobile sikkerhedssoftware understøttes af førende mobile platforme som Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 6.0 og Symbian S60/3 Edition.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere