Artikel top billede

Folkedansere dropper df.dk

Landsforeningen Danske Folkedansere får dagligt forvekslet deres internetadresse df.dk med Dansk Folkepartis. Partiet vil gerne eje domænet, som danserne nu vil droppe.

Hver dag modtager Landsforeningen Danske Folkedansere omkring en halv snes mails fra danskere som egentlig var tiltænkt Dansk Folkeparti, fordi folk tror at domænet tilhører Dansk Folkeparti.

Det fortæller Anne-Grete Hansen, der er sekretær hos Landsforeningen Danske Folkedansere.

Samtidig giver forvekslingen især ved valgtide anledning til masser af ekstra besøg på hjemmesiden, hvilket foreningen for så vidt ikke har nogen problemer med.

Men ud over de mange fejlsendte mails betyder forvekslingen også at folk misbruger folkedansernes forum, fortæller hun.

"Hver gang der er noget røre i politikken, så får vi nogle ekstra mails," siger Anne-Grete Hansen.

Derfor har de 11.000 folkedansere nu taget konsekvensen og skiftet df.dk ud med domænet folkedans.dk, fortæller Anne-Grete Hansen.

"Det er nok det, folk leder efter, hvis de skal have fat i noget med folkedans, har vi erfaret hen af vejen," siger Anne-Grete Hansen.

30 mails i indbakken

Hver dag modtager foreningen omkring 30 mails i indbakken. Og hver dag sender Anne-Grete et antal mails videre til Dansk Folkeparti, fordi posten var tiltænkt partiet.

Dermed er op mod en tredjedel af de modtagne mails fejlforsendelser.

Ifølge sekretæren er der både tale om praktiske, positive og negative mails fra en bred kam af folk som tager fejl af adressen.

Nogle beder om valgmateriale, nogle vil aftale møder og nogle oplyser om regler for opsætning af valgplakater.

"Jeg sender dem bare videre, for det er nemmere end at skrive, at de har brugt en forkert mailadresse," siger Anne-Grete Hansen.

Problemet er ikke nyt. Folkedanserne tog ifølge Internet Archive domænet df.dk i brug tilbage i 1998. Samme år begyndte Dansk Folkeparti at bruge domænet danskfolkeparti.dk.

Penge værd

Selvom hovedsiden nu er flyttet over på folkedans.dk så varer det ifølge sekretæren endnu et par år før foreningen kan give endelig slip på det gamle domæne. Derfor er det endnu ikke sat til salg.

"Det kan vi ikke helt endnu, fordi vi har mange kontakter ude i verden, hvor man har vores df- adresse," siger Anne-Grete Hansen.

Ifølge Anne-Grete Hansen har foreningen fået henvendelser fra interesserede købere af det problematiske domæne.

"Du kan jo prøve at gætte hvem det er," siger hun.

Men det er ikke kun Dansk Folkeparti der har vist interesse for domænet. Også et par mindre, fagligt orienterede foreninger har markeret.

Der har dog hverken været forhandlinger eller nævnt bud på en pris, fortæller Anne-Grete Hansen, der ikke selv har noget konkret bud på hvad domænet kan være værd.

"Den kan da godt være meget værd. Det kunne være, at vi skulle sælge det på auktion," siger hun og understreger, at den ide endnu ikke har været overvejet.

Ifølge Anne-Grete Hansen er der blandt de mange folkedansere lige så mange politiske holdninger som blandt resten af befolkningen, og derfor er der delte meninger om, hvad man mener om at blive forvekslet med Dansk Folkeparti.

"Men folkedansere er venlige mennesker, så vi sender dem videre," siger Anne-Grete Hansen.

DF stadig interesserede

Hos Dansk Folkeparti oplyser pressechef Søren Søndergaard, at man ikke ønsker at sætte et beløb på hvad partiet vil give for domænet ved en eventuel handel.

Han fortæller, at partiet synes det lyder spændende at domænet bliver frit inden for et par år, og at man fortsat er intresserede i at købe det.

"Og vi håber da at Dansk Folkedanserforening i venskabelig forståelse vil henvende sig til os først," siger Søren Søndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere