Ny grøn SKI-aftale for milliarder på plads

En ny SKI-aftale for køb af it sætter miljøet i fokus. Aftalen på 4-8 milliarder løber fra 2008 og op til fire år frem. Se hvilke firmaer, der kan levere it til det offentlige.

Den nye rammeaftale med SKI til indkøb af pc'er servere, storage og backup til kommuner, regioner og halvoffentlige organisationer sætter fokus på miljøet.

"Alle leverandørerne har skulle byde ind med energibesparende produkter for overhovedet at komme med på aftalen”, siger direktør Niels Frederiksen fra SKI.

Han forklarer, at man som offentlig indkøber kan vælge at indkøbe produkter, der lever op til Elsparefondens energisparekrav.

4-8 milliarder kroner

Aftalen træder i kraft den 1. januar 2008 og SKI anslår at der under rammeaftalen vil blive indkøbt for et sted mellem 4 og 8 milliarder kroner.

I alt 9 producenter og forhandlere blev valgt til den del, der omfatter pc´er, skærme og tilbehør, mens der blev valgt 11 til det mere komplekse område inden for servere, storage og backup.

De fleste af leverandørerne er totalleverandører.

Udover de valgte leverandører indgår knap 40 landsdækkende forhandlere på aftalen.

Nye leverandører er PROconsult Data, Sun Microsystems samt specialistvirksomheden Hitachi Data Systems, der har budt ind på aftalens nye produktområde storage og backup.

e-auktioner på vej

SKI oplyser samtidig, at man planlægger en række e-auktioner på standard pc´er.

Første ordre bliver allerede 28. februar genstand for en såkaldt ”omvendt auktion”, hvor leverandørerne underbyder hinanden for at vinde.

SKI har allerede planlagt i alt fire e-auktioner for at konkurrenceomsætte området yderligere ud over laveste ugepris, som er det priskoncept leverandørerne generelt har budt ind med.

”Vi har i løbet af 2007 fået mange positive erfaringer med at afholde e-auktioner og vil sammen med de involverede kunder intensivere denne indsats. Målet med de kommende auktioner er at opnå de bedst mulige priser kombineret med den størst mulige leveringssikkerhed”, siger Niels Frederiksen.

Valgte leverandører:
På delaftale 1 - der omfatter bærbare og stationære computere, skærme, tilbehør, udstyr og service.

Comwir A/S,
Dell A/S,
Fujitsu Services A/S,
Fujitsu Siemens Computers A/S,
Hewlett-Packard ApS,
I2I A/S,
Lenovo Danmark,
PROconsult Data A/S,
Topnordic A/S.

På delaftale 2 – der omfatter servere, storage, backup, tilbehør, udstyr og service - indgår SKI aftale med:

Comwir A/S,
Dell A/S,
Fujitsu Services A/S,
Fujitsu Siemens Computers A/S,
Hewlett-Packard ApS,
Hitachi Data Systems A/S,
I2I A/S,
IBM Danmark A/S,
KMD A/S,
Sun Microsystems A/S,
Topnordic A/S.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere