Artikel top billede

Apple-vækst glipper i Danmark

Apple-koncernens salgstal stiger og stiger. Men herhjemme går pc-salget knap så godt. Væksten udebliver.

Det går forrygende for Apple. Både iPhones, iPod og Mac-computere er særdeles populære, og kunderne strømmer til.

Det fremgår af Apples regnskab for tredje kvartal, som selskabet fremlagde sent mandag aften.

Udover at afsløre solide stigninger i såvel omsætning som overskud, benyttede Apple-topchefen Steve Jobs også lejligheden til at skrue forventningerne til det kommende julesalg et par tænder i vejret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De seneste tre måneder frem til og med september tjente Apple 4,8 milliarder kroner, hvilket er 67 procent mere end samme periode sidste år, hvor Apple tjente 2,9 milliarder kroner.

Omsætningen steg 29 procent til 32,7 milliarder kroner.

Øget salg

Det store overskud skyldes et øget salg, og inden for de seneste tre måneder er der solgt 1,1 millioner iPhones, 2,2 millioner Mac-computere og 10,2 millioner iPod.

Apple forventer, at succesen fortsætter i dette kvartal og fastholder forventningerne om, at der vil blive solgt 10 millioner iPhones i alt i 2008.

Selvom Apples computersalg går kraftigt frem i USA, er billedet ikke det samme Danmark - herhjemme ligger selskabets computer-salg stadig på omtrent tre procent af markedsandelen.

”På det punkt er Apple ikke gået væsentligt frem. Men på iPod-delen er selskabet stadigt stort. Når iPhone kommer til Danmark, kan den også give salget et ekstra skub herhjemme. Om ikke andet vil der komme en masse opmærksomhed om den. Det er Apple generelt god til at skabe,” siger analytiker Anders Elbak hos IDC.

iPhone vil hjælpe

Anders Elbak mener også, at iPhone vil give Apple en vis del af markedet på mobiltelefoner, og dermed give Apple et løft.

Foreløbig ligger størstedelen af Apples vækst i USA.

”Inden for mp3-fspillere bredt set eApple det største firma herhjemme. Men det afhænger også af, hvordan man ser på markedet. Ser man på stor lagringskapacitet, er det ret stort og sidder måske på halvdelen af markedet, men på enhedssalg er det ikke helt stort."

Ifølge analytikeren er der ikke sket det helt store for Apples markedsposition i Danmark inden for de seneste par år.

”I og med Apple er størst på mp3-markedet i Danmark og i Top 10 blandt computerleverandører med tre procent af markedet. Jeg tror, at Apple vil klare sig bedre, jo flere produkter, selskabet lancerer,” mener Anders Elbak fra IDC.

Løst problemer

På computersalg er HP dominerende i Danmark. Acer, Lenovo, Fujitsu Siemens og Toshiba er også en del større end Apple på området.

Det afgørende for, om Apple får ændret sin situation i Danmark kommer an på, hvordan firmaet får løst problemer med lukkede formater med kopibeskyttelse, og hvor meget indhold de kan være i stand til at levere, mener Anders Elbak.

”En af grundene til, at Apple klarer sig bedre i USA er, at firmaets produkter har mere indhold i forhold til, hvad man har adgang til fra Danmark og andre lande i Europa. Enten kræver det, at tekniknørder piller ved det, eller også skal Apple åbne mere op for alvor at kunne få fat i europæerne på samme måde som amerikanerne," siger Alders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere