Sony klar til at sælge chip-forretning for milliardbeløb

Elektronikgiganten Sony forventes at sælge sin chip-produktion til konkurrenten Toshiba for et gigant-beløb.

4,7 milliarder kroner.

Det skulle efter sigende være den pris, som Sony vil og kan sælge sin chip-forretning til.

Wall Street Journal skriver, at Toshiba er køberen, og at aftalen kan blive annonceret allerede senere i dag.

Indtil videre er der dog tale om oplysninger fra en anonym Sony-kilde, der ikke vil stå frem, fordi også en tredje part er involveret i salget.

Hvis salget viser sig at være sandt, forventes det også at inkludere produktionen af den såkaldte Cell-processor, der anvendes i spilkonsollen Playstation 3.

Toshiba, der er Japans største chip-producent, har sammen med IBM og Sony udviklet Cell.

Vil fokusere forretningen

Der har længe været spekulationer om, at Sony for at øge fokus på grund-forretningen vil sælge dele af selskabet fra, skriver Wall Street Journal.

Dermed ville salget passe fint med det japanske selskabs strategi om at satse benhårdt på forbrugerelektronik og kun satse på chip-produktion der, hvor selskabet har en konkurrencefordel, for eksempel inden for digitalkameraer.

Det førende erhvervsmedie i Japan, The Nikkei, skriver torsdag, at handlen vil have en værdi af cirka 858 millioner dollars, hvilket svarer til 4,7 milliarder kroner.

En talskvinde hos Toshiba oplyser, at hun undersøger sagen, men ønsker ellers ikke at udtale sig.

Hvis Toshiba får held til at købe chip-forretningen, vil handlen få afgørende betydning for Toshibas processor-forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere